Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Pharmaca Fennica uudistuu 2017: myös uusi visuaalinen ilme

Pharmaca Fennica uudistuu 2017: myös uusi visuaalinen ilme

Pharmaca Fennica® -kirja kokee vuonna 2017 merkittävän muodonmuutoksen yli 40-vuotisen taipaleen aikana. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan tiedot mahtuivat yksiin kansiin, kunnes vuonna 1997 kirja julkaistiin kaksiosaisena. Käyttäjien toiveesta tietoa alettiin tiivistää ja vuonna 2000 julkaistiin ensimmäinen tiivistelmäosa ja selosteet omina osinaan.

Pharmaca Fennica -kirjan visuaalinen ilme on tukenut kirjan sisällön muutoksia. Nykyisen logonsa Pharmaca Fennica sai vuonna 1998 ja se on palvellut hyvin näihin päiviin saakka. Kun kirjan sisällön lääkeainelähtöistä uudistamista ryhdyttiin suunnittelemaan, oli selvää että myös ulkoasu ansaitsee kasvojenkohotuksen.

"Tuttujen graafikoiden kansiluonnokset eivät herättäneet intohimoja, joten aloin miettiä boksin ulkopuolelta. Ahkerana musiikin kuuntelijana muistin, että olin nähnyt upeita levynkansia Ylen arkiston livetallenteista", kehitysjohtaja Topi Hanhela kertoo. ”Selvisi, että levynkansien suunnittelija Jussi Karjalainen on myös ansioitunut kirjan kansien suunnittelija ja aloitimme yhteistyön”, Hanhela jatkaa.

Työkalu, ei koriste-esine

Graafikko Jussi Karjalainen avaa uuden ilmeen suunnitteluprosessia:

Pharmaca Fennica -kirjan kannen tulee hahmottua nopeasti ja selkeästi työpöydän tavaroiden seasta. Siitä tehtiin hyvin pelkistetty, kuvan sijasta typografiaan luottava. Vanhasta, vahvasti 90-luvun loppuun viittaavasta Rotis Semi Serif -otsikkofontista luovuttiin, mutta kolmirivinen, keskitetty otsikkomuotoilu säilytettiin. Kannen uudeksi tekstityypiksi valittiin Ryan Martinsonin vuonna 2014 suunnittelema Lulo Clean. Sitä voi luonnehtia luotettavaksi ja lämminhenkiseksi otsikkofontiksi. Koko otsikko haluttiin edelleen kanteen isoilla kirjaimilla. Siihen tarkoitukseen tasapainoinen Lulo leveine kirjainmuotoineen sopii täydellisesti. Kannen näkyvin elementti on kuitenkin väri. Rauhallinen ja pelkistetty typografia kestää vahvojakin värejä ja niitä tulemme varmasti näkemään.

Kannen otsikkofontti näkyy myös tammikuussa 2017 julkaistavassa mobiilisovelluksessa ja uudistettavassa pharmacafennica.fi-verkkopalvelussa.

Lisätietoja

Essi Kariaho
Johtaja, lääketieto, Päätoimittaja
work (09) 6150 4961
Lataa yhteystiedot vCardina
Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje