Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Pharmaca Fennica® nyt myös taulutietokoneisiin – Pharmaca.fi mukanasi kaikkialla

Pharmaca Fennica® nyt myös taulutietokoneisiin – Pharmaca.fi mukanasi kaikkialla

Pharmaca Fennica® -teokset ovat liki 40 vuoden ajan auttaneet terveydenhuollon ammattilaisia huolehtimaan lääkitysturvallisuudesta. Teoksen tietosisällöt on digitalisoitu ensimmäisen kerran jo 90-luvulla ja tietoja on voinut hakea niin Internetistä, CD-rompulta kuin perinteisestä paperikirjasta. Kaikki teoksen sisällöt ovat nyt saatavilla sähköisesti uudessa pharmacafennica.fi-verkkopalvelussa, joka on suunniteltu käytettäväksi työasemien lisäksi taulutietokoneilla. Palvelusta avataan myöhemmin tänä vuonna älypuhelimiin optimoitu versio.

Lääketietopalveluita käyttäjien tarpeisiin 

"Pharmaca Fennicaa on jatkuvasti kehitetty käyttäjien tarpeiden perusteella. Älypuhelinten ja taulutietokoneiden, kuten iPadien, yleistyessä helppokäyttöisen, selainpohjaisen verkkopalvelun kehittäminen oli luonteva jatkumo", kertoo johtaja Topi Hanhela. "Pharmaca.fi -palvelun lanseerauksen myötä CD-Pharmaca poistuu tuotevalikoimasta, mutta uusi verkkopalvelu sisältää mahdollisuuden CD:n korvaavaan offline-käyttöön", Hanhela jatkaa.

"Tiedot ovat toki edelleen saatavissa terveydenhuollon ammattilaisten verkkopalveluissa ja potilastietojärjestelmissä, joita uusi palvelumme täydentää erinomaisesti", kertoo päätoimittaja Essi Kariaho. Palvelun julkaisun taustalla oli myös halu edistää potilas- ja lääketurvallisuutta. "Pharmaca.fi-palvelun lääketieto on aina ajantasaista ja terveydenhuollon ammattilaisten saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta", Kariaho tähdentää.

Uudessa Pharmaca.fi-verkkopalvelussa on Pharmaca Fennica® -teoksista tutut sisällöt, kuten terapiaryhmittäinen luokittelu, lääkevalmisteiden tiivistelmätekstit sekä tuoteselosteet. Palvelun hakutoiminnoilla tiedon etsiminen ja käyttäminen on helppoa.

Kirjalla yhä merkittävä rooli lääkäreiden arjessa – Pharmaca Fennica® 2012 nyt saatavana

Pharmaca Fennica® -teoksella on uskolliset käyttäjänsä ja erityisesti sen tiivistelmäosa on saanut lääkäreiltä kiitosta arkityön tärkeänä työkaluna. Teoksen uusin painos Pharmaca Fennica® 2012 on ilmestynyt. Kirjassa julkaistaan yli 2000 tuoteselostetekstiä, joista valtaosaan on tehty päivityksiä. Kirjaan on tullut 180 uutta valmistetta ja jopa 25 uutta vaikuttavaa ainetta. Edellisen vuoden aikana markkinoilta on poistunut noin 100 valmistetta.

Lääkevalmisteisiin on lisätty tieto sairaanhoitajien lääkkeenmääräämisoikeudesta havainnollisella Sh-etumerkillä. Tiivistelmä- ja tuoteselosteteksteissä on tarpeellinen tieto sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisoikeuteen liittyvistä rajoituksista ja lääkkeen käyttöaiheista. Lisäksi kirjan I-osassa on listaus kaikista sairaanhoitajan määrättävissä olevista lääkkeistä.

Lääketietokeskus mukana valtakunnallisilla Lääkäripäivillä 9.–12.1.2012

Pharmaca Fennica® 2012 -teokseen ja Pharmaca.fi-palveluun voi tutustua asiantuntijoidemme opastuksella osastolla 2c34 Messukeskuksen hallissa 2. Tietopalveluproviisori Päivi Gruzdaitis kertoo Näkökulma-lavalla Pharmaca Fennicasta lääkärin päätöksenteon tukena maanantaina 9.1. klo 11.30 ja torstaina 12.1. klo 12.30. Lava on osaston välittömässä läheisyydessä.

Lisätietoja

Essi Kariaho
Johtaja, lääketieto, Päätoimittaja
work (09) 6150 4961
Lataa yhteystiedot vCardina
Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje