Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa MONI-lääke -tutkimusprojektilla vastataan lääkehoidon haasteisiin

MONI-lääke -tutkimusprojektilla vastataan lääkehoidon haasteisiin

Potilaan lääkehoitoon sitoutuminen on merkittävä haaste kaikille terveydenhuollon ammattihenkilöille. Terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsevat erilaisia potilaan tarpeita tukevia työkaluja lääkehoidon optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Luotettava ja helppokäyttöinen lääketieto tukee lääkkeiden järkevää, taloudellista ja turvallista käyttöä ja edistää väestön terveyttä.

Moniammatillinen yhteistyö potilaan tukena

Moniammatillisessa yhteistyössä toteutetulla lääkehoidon ohjauksella ja laadukkaalla lääkeinformaatiolla on tärkeä merkitys lääkehoitoon sitoutumisen edistämisessä ja lääkehoidon turvallisessa toteuttamisessa sekä terveydenhuollon ammattilaisten että kuluttajien näkökulmasta. 

”Turun ammattikorkeakoulu ja Lääketietokeskus Oy käynnistivät keväällä 2011 yhteistyöhankkeen, jonka tavoitteena on kehittää sairaanhoitajien toteuttaman lääkehoidon ohjauksen laatua, lääkehoitoon sitoutumisen edistämistä ja lääketiedon tehokasta käyttöä osana moniammatillista lääkehoidon toteuttamista”, kertoo projektipäällikkö Virpi Sulosaari Turun AMK:n Terveysala-tulosalueelta.

Yhteistyötä terveydenhuollon palveluntarjoajien kanssa

”Helppokäyttöisillä työkaluilla sairaanhoitajat pystyvät toteuttamaan turvallista lääkehoitoa ja edistävät samalla potilasturvallisuutta”, toteaa kehitysproviisori Petter Tuderman Lääketietokeskuksesta. ”Kehitämme mielellämme uusia lääkitysturvallisuutta parantavia työkaluja asiakastarpeiden pohjalta ja tällaiset tutkimukset ovat erittäin tärkeitä asiakasymmärryksen saavuttamiseksi”, hän jatkaa.

Yhteistyöhanke toteutetaan Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa. Tutkimus on osa Lääketietokeskuksen SHOK-tutkimushanketta, jonka tavoitteena on parantaa terveydenhuollon ammattilaisen ja potilaan välistä kommunikaatiota

Turun AMK:n tiedote

Lisätietoja

 

Petter Tuderman
Kehitysproviisori
work (09) 6150 4969
Lataa yhteystiedot vCardina

Projektipäällikkö, lehtori Virpi Sulosaari, 044 907 4569, virpi.sulosaari@turkuamk.fi

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje