Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Mobiili lääketieto keskustelutti WIS-konferenssissa

Mobiili lääketieto keskustelutti WIS-konferenssissa

Järjestimme paneelikeskustelun digitaalisista lääketietopalveluista kansainvälisessä Wellbeing in the Information Society (WIS) -konferenssissa. Palveluiden tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nousivat helppokäyttöisyys ja tiedon nopea löytyminen.

Kansainvälinen WIS-konferenssi 18. - 20.8.2014 Turussa kokosi yhteen sähköisten palveluiden kehittäjiä ja tutkijoita sekä terveydenhuollon organisaatioiden edustajia. Keynote-puheenvuorojen lisäksi konferenssi koostui useammasta rinnakkaisesta paneeli- ja luentosessiosta. Järjestimme konferenssissa paneelikeskustelun digitaalisista lääketietopalveluista.

Interaktiivisessa paneelikeskustelussa kiinnitettiin erityisesti huomiota mobiilipalveluiden merkitykseen lääketiedon nopean saatavuuden varmistamiseksi ja ideoitiin tulevaisuuden sähköistä lääketietopalvelua kansalaisten käyttöön.

Helppokäyttöisyys ja yhden kanavan periaate ohjaavat kuluttajien palveluvalintoja

Keskustelussa mukana olleet käytettävyystutkijat nostivat esiin palvelun helppokäyttöisyyden ja yhden kanavan merkityksen kuluttajan palveluvalinnoille. Tutkimusten mukaan kuluttaja haluaa hoitaa asian valmiiksi yhdessä kanavassa alusta loppuun: esim. verkkopalvelussa tai puhelinpalvelussa, ei kanavasta toiseen hyppien. Verkkopalvelusta toiseen kanavaan ohjaaminen palvelutapahtuman loppuun saattamiseksi useimmiten ärsyttää kuluttajaa, ja sillä saattaa olla vaikutuksia kuluttajan halukkuuteen käyttää palvelua jatkossa.

Kysymyksiä herätti myös tällä hetkellä käytössä olevan lääketiedon monimutkaisuus, ja se kuinka yksinkertaisiinkin kysymyksiin voi olla vaikea löytää vastausta. Ratkaisuksi ehdotettiin mm. tiedon rakenteistamista, joka mahdollistaa älykkäämpien palveluiden toteuttamisen sekä tiedon nopeamman löytymisen. Asiantuntijamme kertoivat paneelin osallistujille, että tarjoamme jatkossa yhä rakenteisimpia lääketietokantoja niin ammattilais- kuin kuluttajapalveluihin.

Kiitämme WIS-organisaatiota hyvin järjestetystä konferenssista ja kaikkia paneeliin osallistuneita innokkaasta ja idearikkaasta keskustelusta. WIS järjestetään seuraavan kerran vuonna 2016.

Lisätietoja

Hanne Juuti (äitiyslomalla)
Lääkeinformaatioproviisori
Lataa yhteystiedot vCardina
Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje