Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Matkailu avartaa: Mikkelissä reseptit kulkevat sähköisesti lääkäriltä robotille

Matkailu avartaa: Mikkelissä reseptit kulkevat sähköisesti lääkäriltä robotille

Lääketietokeskuksen farmasistit vierailivat huhtikuun alussa Mikkelissä. Tutustuimme sekä eReseptin kirjoittamiseen että automatisoituun toimittamiseen.

Perehdyimme Etelä-Savon työterveyshuollossa eReseptin kirjoittamiseen ja siihen, miten tuottamamme lääketietokannan tiedot näkyvät lääkärille potilastietojärjestelmässä. Työterveyshuollon johtaja, lääkäri Pirkko Valtola kertoi eReseptin hyödyistä ja haasteista. Valtola oli itse tyytyväinen mm. eReseptin tuomiin mahdollisuuksiin.

"Mielenkiintoista nähdä konkreettisesti miten ammattilaiset toimivat eReseptin kanssa ja miten he näkevät tuottamamme lääketietokannan eri tietojärjestelmissä. Tämä auttaa meitä ymmärtämään paremmin toimitusprosessia ja kehittämään lääketietokantaa asiakkaiden tarpeiden mukaan. Matkailu avartaa!", totesi eReseptin lääketietokantaa vuodesta 2008 ylläpitänyt farmaseutti Esta Vainio-Sonninen.

Tietokantapalvelumme tukevat apteekkien automaatiota

Mikkelin 1. apteekissa näimme pitkälle automatisoidun eReseptin toimitusprosessin proviisori Jyri Saastamoisen johdolla. Apteekissa ollaan yleisesti tyytyväisiä eReseptin toimivuuteen. ”Alussa olleiden yhteysongelmien jälkeen reseptin toimittaminen on lähtenyt hyvin liikkeelle ja nykyään jo n. 80 prosenttia apteekkimme resepteistä on eReseptejä”, kertoi farmaseutti Minna Hakulinen.

Apteekkivierailun lopuksi tutustuimme lähemmin Rowa VMax -apteekkirobottiin, jonka mikkeliläiset ottivat ensimmäisenä käyttöön Suomessa. Anteroksi nimetty robotti vakuutti meidät nopeudellaan (80 km/h) ja täsmällisyydellään. Lääketietokeskuksen uutta lääkevalmisteiden tunnistetieto- ja kuvatietokantaa voidaan tulevaisuudessa hyödyntää apteekkirobottien ohjausjärjestelmissä. Voit katsoa robottia toiminnassa videolla.

Lääketietokeskus on toimittanut Kelalle vuodesta 2008 lähtien eReseptin lääketietokantaa ja toiminut sen teknisenä ylläpitäjänä. eReseptin lääketietokanta pohjautuu ylläpitämäämme Pohjoismaiseen Vnr-rekisteriin.

Lisätietoja

Hanne Juuti (äitiyslomalla)
Lääkeinformaatioproviisori
Lataa yhteystiedot vCardina
Esta Vainio-Sonninen
Tietopalvelufarmaseutti
work (09) 6150 4977
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje