Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Lääketutkimukset – tietopankki kansalaisille verkossa

Lääketutkimukset – tietopankki kansalaisille verkossa

Laaketutkimukset.fi on kansalaisille suunnattu verkkopalvelu, johon on koottu ajantasaista ja luotettavaa tietoa lääketutkimuksista ja tutkimusilmoituksia. Palvelu on käytettävissä myös mobiililaitteilla. Lääketietokeskus on toteuttanut palvelun yhteistyössä sidosryhmien kanssa.

Tietoa tutkimuksista tarvelähtöisesti

Laaketutkimukset.fi-palvelu vastaa tarpeeseen löytää kootusti tietoa lääketutkimuksista. "Tutkimustyömme terveydenhuollon SHOK-hankkeissa on osoittanut, että kansalaiset haluavat olla oman terveytensä ja hyvinvointinsa ohjaimissa. Siihen tarvitaan tietoa ja uusia sähköisen asioinnin palveluita. Laaketutkimukset.fi on palvelupilotti, joka vie tiedon lähelle käyttäjää. Palvelu tarjoaa käyttäjäystävällisen mahdollisuuden hakea tietoa tutkimuksista", kertoo johtaja Topi Hanhela.

Palvelu on tarkoitettu informaatiolähteeksi kliiniseen eli ihmisillä tehtävään lääke- tai rokotustutkimukseen osallistumista harkitseville ja tutkimuksessa jo mukana oleville henkilöille. Palvelusta saa tietoa lääketutkimusten vaiheista ja kokemuksista lääketutkimukseen osallistumisesta.  Myös alan ammattilaiset ja viranomaiset ovat tunnistaneet palvelun tarpeellisuuden. "Arvostan hankkeen tavoitteita. Palvelulle on selkeä tarve ja se on yleistajuinen sekä informatiivinen", kertoo Fimean Kliinisten tutkimusten yksikön päällikkö Esko Nuotto.

Lääketutkimuksia toteuttavat tutkimusryhmät ja yritykset voivat ilmoittaa sivustolla omista tutkimuksistaan.  Palvelu mahdollistaa perinteisiä lehti-ilmoituksia pidempiaikaisen kohderyhmän tavoittamisen ja kokoaa informaation keskitetysti yhteen paikkaan kaikkien toimijoiden saavutettavaksi.

Sisällöntuotanto yhteistyössä tutkimusammattilaisten kanssa

Lääketietokeskus on kehittänyt palvelun yhteistyössä FinnMedi Oy:n ja muiden sidosryhmien kanssa.  Kehitystyöhön osallistui Valtakunnallisen lääketieteellisen tutkimuseettisen toimikunnan TUKIJAn, Lääketeollisuus ry:n sekä kliinisiä lääketutkimuksia tekevien yritysten edustajia.

Palvelun kehittämisessä mukana olleen FinnMedin tutkimuspäällikkö Saara Ojalan mukaan tiedonsaannin merkitys korostuu lääketutkimuksissa. "Tulevaisuudessa tutkimuksessa mukana olevat henkilöt ja heidän tiedonsaantinsa halutaan huomioida entistä paremmin. Tutkittaville kehitetty sivusto on yksi askel tähän suuntaan ja sillä halutaan myös vastata muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksiin", Ojala kertoo.

Lisätietoa

Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje