Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Lääketietokeskus jalkautui tullin arkeen

Lääketietokeskus jalkautui tullin arkeen

- Tulli taistelee lääkeväärennöksiä vastaan 

Lääketietokeskus Oy:n johto ja asiantuntijat jalkautuivat Lentotullin arkeen. Ryhmä perehtyi lääkeväärennösten torjuntaan.

”Tullin paljastamat tuoteväärennöstapaukset ovat liki kaksinkertaistuneet viime vuosina. Resurssit on keskitetty terveydelle ja yhteiskunnalle vaarallisten tuotteiden torjuntaan”, tullipäällikkö Mika Pitkäniemi kertoi.

Lääkeväärennökset ovat Tullin arkipäivää. ”Tullin haaviin jää vuosittain kymmeniä tuhansia verkkokaupan kautta tilattuja lääkeväärennöksiä. Tilatuista tuotteista on löytynyt mm. linnunkakkaa, maantiemaalia ja rotanmyrkkyä”, kuvasi ylitarkastaja Lasse Ryyttäri.

Tulli on kehittänyt onnistuneesti toimintatapojaan sekä prosessejaan. Liikkuvat valvontaryhmät ja riskianalyysien hyödyntäminen ovat esimerkkejä resurssien tehokkaasta käytöstä. Ajantasaiset tietolähteet ovat myös tärkeä osa työn sujuvuutta. Lääketiedon osalta Pharmaca Fennica® on Tullin asiantuntijoiden luottama tietolähde.

Lääketietokeskus rakentaa tablettien tunnistamispalvelua yhteistyössä pohjoismaisten toimijoiden kanssa. Kuva- ja tunnistetietojen pohjalta luodaan monipuolisesti hyödynnettävä tietokantapohjainen hakupalvelu. ”Yhtenäiset ja tasalaatuiset kuvat sekä täydelliset yksilöintitiedot kokoava palvelu on lukuisten toimijoiden yhteinen etu”, totesi Lääketietokeskuksen toimitusjohtaja Minna Näsänen.

”Meillä on usein liian ruusuinen kuva ulkomaisista nettikaupoista ostetuista lääkkeistä. Tiedottaminen lääkeväärennöksistä ja niiden turvallisuudesta on myös meidän tehtävämme”, johtaja Topi Hanhela kertoo.

Lääketietokeskus on tuottanut  Troppeja & miksturaa -nettitv-sarjan, joka opastaa  suomalaisia oikeaan ja turvalliseen lääkkeiden käyttöön. Lääkeväärennöksistä kertovan jakson voit katsoa tästä linkistä

Lisätietoja

Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje