Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Lääketietokeskus ja Kela jatkavat tiivistä yhteistyötä

Lääketietokeskus ja Kela jatkavat tiivistä yhteistyötä

Lääketietokeskus Oy on toimittanut vuodesta 2008 ja toimittaa jatkossakin Vnr-numerollisten valmisteiden tiedot Kelan eReseptin lääketietokantaan.

Toimitusjohtaja Minna Näsänen kehuu Kelan asiantuntemusta sekä joustavia toimintatapoja ja toteaa, että ”Yhteistyö Kelan kanssa edistää konkreettisesti suomalaisten lääketurvallisuutta, kun sähköiset reseptit kirjoitetaan yhdessä tuottamamme ajantasaisen ja laadukkaan lääketietokannan perusteella.”

Ajantasainen ja kattava pohjoismainen lääkerekisteri pohjana

Lääketietokeskus tarjoaa kaikille Pohjoismaiden markkinoilla toimiville lääkeyrityksille lääkevalmisteiden rekisteripalvelun (Vnr). Lääketietokeskuksen ylläpitämä Vnr-rekisteri toimii pohjana sähköisen lääkemääräyksen (eResepti) lääketietokannalle.

Kela ei käytännössä tuota lääketietokantaa, vaan Lääketietokeskus toimii Kelan toimeksiannosta lääketietokannan teknisenä ylläpitäjänä Vnr-numerollisten lääkevalmisteiden osalta. “Yhteistyö Lääketietokeskuksen kanssa on sujunut hyvin ja jatkamme mielellämme tiivistä yhteistyötä“, kertoo Kelan KanTa-palveluryhmän suunnittelupäälllikkö Marina Lindgren.

Lääkeyritysten tuoteilmoitukset vaivattomasti yhdessä verkkopalvelussa

Lääkeyritysten hintailmoitukset Lääketietokeskukselle tehdään sähköisesti Vnr-verkkopalvelussa kuten tähänkin asti ja tiedot välittyvät edelleen yhden ilmoituksen periaatteella.

Vnr-verkkopalvelussa tehdään sähköisesti Vnr-numerollisten valmisteiden hintailmoitukset eReseptin lääketietokantaa varten. ”Reaaliaikaisen online-palvelun avulla lääkeyritykset pääsevät tekemään hintailmoituksia milloin tahansa ja mistä tahansa”, kertoo johtaja ja Pharmaca Fennica -päätoimittaja Essi Kariaho.

Kelan tiedote

Lisätietoja

Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Essi Kariaho
Johtaja, lääketieto, Päätoimittaja
work (09) 6150 4961
Lataa yhteystiedot vCardina

Suunnittelupäällikkö Marina Lindgren, 020 63 43380, marina.lindgren@kela.fi

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje