Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Lääketietokeskus edistämään potilasturvallisuutta yhdessä THL:n kanssa

Suomessa kuolee vuosittain tieliikenteessä 300 ihmistä, hoitovirheisiin jopa 1700

 – Lääketietokeskus edistämään potilasturvallisuutta yhdessä THL:n kanssa

Lääketietokeskus on solminut syyskuussa yhteistyösopimuksen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa ja osallistuu yrityskumppanina vuoden 2015 loppuun kestävään Potilasturvallisuutta taidolla -ohjelmaan.

"Lääketietokeskus on mielellään soihdunkantajana potilasturvallisuushankkeessa”, toteaa toimitusjohtaja Minna Näsänen. ”Pharmaca Fennica® on liki 40 vuoden ajan auttanut ammattilaisia huolehtimaan lääkitysturvallisuudesta. Kenttä on monimuotoinen ja olemme kehittäneet erilaisia työkaluja edistämään potilasturvallisuutta ja moniammatillista yhteistyötä."

Näsänen on nimitetty Potilasturvallisuutta taidolla -hankkeen ohjelmaneuvostoon.

Rajat ylittävällä yhteistyöllä parempia tuloksia ja toimivia työkaluja

Ohjelman johtaja, dosentti Anneli Milén THL:sta toivottaa yrityspartnerit ilolla mukaan hankkeeseen: "Yrityskumppanit toimivat ohjelmassa tasavertaisina osallistujina ja potilasturvallisuuden edistäjinä omalla toimintakentällään. Julkisen sektorin toimijoiden ja yritysten yhteistyö tuottaa varmasti ennennäkemättömän hyviä tuloksia ja uusia työkaluja terveydenhuollon ammattilaisille.

Käytännönläheistä kehitystyötä virheiden välttämiseksi

Ohjelman yhtenä tavoitteena on tuottaa uusia toimivia työkaluja virhetilanteiden ennakoimiseksi ja ehkäisemiseksi. Lääketietokeskuksen Lääkekortti.fi -palvelu toimii tehokkaasti potilaan kokonaislääkityksen selvittämisessä. Ajantasaiset lääketiedot ovat kriittiset hoidon onnistumisen kannalta ja auttavat välttämään lääkitysvirheitä.

"Lääkekortin kehittäminen yhteistyössä Vaasan keskussairaalan kanssa oli antoisa projekti ja hoitohenkilökunnan palaute kannustaa jatkamaan. Osaamisen kehittämisellä ja hyvien työkalujen avulla jokainen terveydenhuollon ammattilainen voi parantaa potilasturvallisuutta", lääkeinformaatioproviisori Hanne Juuti kertoo. "Odotan innolla, että pääsen tekemään yhteistyötä hankkeen muiden toimijoiden kanssa."

Lisätietoja

Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Hanne Juuti (äitiyslomalla)
Lääkeinformaatioproviisori
Lataa yhteystiedot vCardina

Ohjelman johtaja, dosentti Anneli Milén, 020 610 7044, anneli.milen@thl.fi

Ohjelman verkkosivut 

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje