Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Lääketietokeskuksen rooli lääketiedon tuottajana vahvistuu entisestään

Lääketietokeskuksen rooli lääketiedon tuottajana vahvistuu entisestään

Lääketietokeskus voitti Kansaneläkelaitoksen (Kelan) tarjouskilpailun Lääketietokannan toimittamisesta. Lääketietokeskus on vastannut 1.3.2015 lähtien Lääketietokannasta ainoana toimittajana ja on mukana Lääketietokannan kehitystyössä.

Lääketietokanta on laajasti käytössä Kanta-palveluissa

Lääketietokanta perustuu sähköistä lääkemääräystä (ns. eResepti) koskevaan lainsäädäntöön. Lääketietokanta on osa Kanta-palveluita ja käytössä terveydenhuollossa ja apteekeissa ja lääkkeiden sairausvakuutuskorvausten käsittelyssä sekä asiakkaille tarkoitetuissa Kelan verkkopalveluissa. Lääketietokanta sisältää tiedot lääkkeistä (Vnr-numerolliset valmisteet), määräaikaisista erityislupavalmisteista, korvattavista perusvoiteista ja korvattavista kliinisistä ravintovalmisteista.

Lääketietokeskus on vuodesta 2008 toiminut Kelan toimeksiannosta sähköisen reseptin Lääketietokannan toisena teknisenä toimittajana. 1.3.2015 lähtien Lääketietokeskus toimii Lääketietokannan ainoana toimittajana. Kela ei käytännössä tuota lääketietokantaa, vaan Lääketietokeskus vastaa tehtävästä Kelan toimeksiannosta. “Yhteistyö Lääketietokeskuksen kanssa on sujunut hyvin ja jatkamme mielellämme tiivistä yhteistyötä“, kertoo Marina Lindgren, Kelan Kanta-palvelut -yksikön johtaja.

Ajantasaiset perustiedot ja päätöksentekoa tukeva lääkeinformaatio edistävät lääkitysturvallisuutta

Lääketietokeskus tuottaa sekä Kanta-palveluiden Lääketietokannan että laaja-alaisen Pharmaca Fennica® Lääketietokannan. Pharmaca Fennica Lääketietokanta täydentää Kanta-palveluiden perustietoja. Pharmaca Fennica on jo 40 vuoden ajan nopeuttanut lääkärin päätöksentekoa oikean lääkkeen valitsemiseksi ja auttanut terveydenhuollon ammattilaisia toteuttamaan turvallista ja tehokasta lääkehoitoa. Lääketietokeskus yhdistää ja jalostaa lääkeinformaation asiakkailleen helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi.

Toimitusjohtaja Minna Palhamo kiittää Kelan asiantuntemusta ja toteaa ”Master datan tuottaminen edistää suomalaisten lääkitysturvallisuutta, kun terveydenhuollon ammattilaisilla ja kansalaispalveluissa on käytössä tuottamamme ajantasainen ja laadukas lääketietokanta.”

Yritysten tuoteilmoitukset vaivattomasti yhdessä verkkopalvelussa

Yritysten ilmoitukset kaikista valmisteista – lääkkeistä (Vnr-numerollisista valmisteista), määräaikaisista erityislupavalmisteista, korvattavista perusvoiteista ja korvattavista kliinisistä ravintovalmisteista – tehdään sähköisesti Lääketietokeskuksen Vnr-verkkopalvelussa ja tiedot välittyvät eteenpäin yhden ilmoituksen periaatteella. ”Reaaliaikaisen online-palvelun avulla lääkeyritykset pääsevät tekemään helposti ja luotettavasti hintailmoituksia ja tarkistamaan omien valmisteidensa tiedot milloin tahansa ja mistä tahansa”, kertoo päätoimittaja, johtaja Essi Kariaho.

Lisätietoja

Essi Kariaho
Johtaja, lääketieto, Päätoimittaja
work (09) 6150 4961
Lataa yhteystiedot vCardina
Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje