Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Lääketiedossa monikanavaisuus on rautaa – Pharmaca Fennica® nyt myös älylaseissa

Lääketiedossa monikanavaisuus on rautaa – Pharmaca Fennica® nyt myös älylaseissa

Lääketiedon käyttäjät sukeltavat tietoon verkossa, mobiilissa ja kirjassa. Painetulle lääketiedolle on yhä kysyntää: Pharmaca Fennica 2016 -kirja on julkaistu tänään. Sähköisissä kanavissa on omat Pharmaca Fennica -palvelut lääkäreille, hoitotyön ammattilaisille ja potilaille. Verkkopalveluilla on jo miljoonia käyttäjiä. Mobiilikäyttö jatkaa kasvuaan ja ns. seuraavan sukupolven palveluissa lääketieto integroituu käyttäjän kehittyviin laitteisiin kuten älylaseihin.

Uudistuva Pharmaca Fennica -kirja työkaluna terveydenhuollon arjessa

Pharmaca Fennica -kirjasarjan 1. osa eli Tiivistelmä on noussut suosituimmaksi painetuksi versioksi. Ykkösosan tiivistelmäteksteistä lääkäri saa nopeasti selville tärkeimmät lääkkeen rationaaliseen käyttöön tarvittavat tiedot. Laajemmat tiedot kuten valmisteyhteenvedot ja lääkkeiden kuvat katsotaan sähköisestä palvelusta. ”Monissa tapaamisissa minulta kysytään, että vieläkö Pharmaca Fennica -kirjaa painetaan. Ilokseni voin kertoa, että lääketietoa käytetään monikanavaisesti,” kertoo toimitusjohtaja Minna Palhamo.

”Asiakkaidemme palautteen perusteella kirja palvelee erityisesti tilanteissa, joissa verkkopalvelu ei ole käytettävissä tai kun halutaan tarkistaa nopeasti yksittäinen asia", toteaa päätoimittaja Essi Kariaho. ”Olemme investoineet voimakkaasti lääketiedon toimitusjärjestelmän kehittämiseen, jotta pystymme tukemaan sähköisen ja painetun tuotteen yhteiskäyttöä”, Kariaho jatkaa.

Tulevaisuudessa kirja tulee olemaan yhä käsikirjamaisempi. Alkuvuodesta 2016 lääkäreillä ja muilla terveydenhuollon ammattilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa kirjan kehitykseen. Uudistuksessa keskitytään erityisesti käyttäjäystävällisyyteen, tiedon nopeaan löydettävyyteen ja lääkitysturvallisuuteen. Täysin uudistettu Pharmaca Fennica -kirja julkaistaan keväällä 2017.

Rakenteinen lääketietokanta terveydenhuollon digitalisaation tukena – nyt jo miljoonia käyttäjiä

Rakenteinen, maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen Pharmaca Fennica Lääketietokanta mahdollistaa kirjan rinnalla älykkäiden sovellusten tekemisen ja käytön. Valtakunnallisilla Lääkäripäivillä Helsingissä 13.–15.1.2016 esitellään Lääketietokeskuksen kumppanin, tamperelaisen ohjelmistotalo Vincitin kehittämää älylasisovellusta, jossa Pharmaca Fennica Lääketietokantaa käytetään ennennäkemättömällä tavalla älylaseissa. Rakenteinen lääketietokanta on niin ikään taustalla viime vuonna avatussa ja sairaanhoitajien kiittämässä Hoitotyön Pharmaca Fennica -verkkopalvelussa.

”Esineiden internet tekee tuloaan monilla toimialoilla, terveydenhuoltoonkin. Lääketiedon integrointi potilastietojärjestelmiin ja älylaseihin on vasta ensimmäinen askel. Ehkä seuraavassa vaiheessa älykkäät lääkekaapit keskustelevat automaattisesti lääketietokannan kanssa ja ohjaavat potilasta yksilöllisemmässä hoidossa”, pohdiskelee johtaja Topi Hanhela.

Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus käyttää Pharmaca Fennica Lääketietokantaa tietokoneilla ja mobiililaitteilla Lääkeinfo.fi-palvelussa, jossa julkaistaan viranomaisen hyväksymät lääkevalmisteiden pakkausselosteet suomeksi ja ruotsiksi. Palvelusta ladataan vuosittain 9 miljoonaa selostetta. ”Olemme erittäin tyytyväisiä palvelun käyttöön ja käyttäjiltä saatuun palautteeseen. Yksinkertainen ja skaalautuva Lääkeinfo.fi tukee kansalaisten omahoitoa. Se on konkreettinen esimerkki digitalisaation hyödyistä terveydenhuollolle”, Hanhela jatkaa.

Koe lääketiedon älykäs tulevaisuus!

  • Helsinki (Lääkäripäivät, Messukeskus, osasto 1b20) 13.–15.1.2016; esitys Plaza-lavalla torstaina 14.1. klo 14
  • Kuopio (KYS, A-rappu, auditorio 1, yläaula, klo 9–12) 26.1.2016
  • Turku (TYKS, T-sairaalan kanttiini, klo 9–16) 9.2.2015
  • Oulu (Pohjolan Lääkäripäivät, Oulun Musiikkikeskus, osasto 9) 24.–26.2.2016
  • Tampere (Tampereen Lääkäripäivät, Tampere-talo) 16.–18.3.2016

Pharmaca Fennica 2016 -kirjat

Viisiosainen kirjasarja tai Tiivistelmä. Vuoden 2016 painokseen tuli 28 uutta vaikuttavaa ainetta, viime vuosien tapaan eniten syöpätautien hoitoon.

Lisätietoja

Minna Palhamo
Toimitusjohtaja
work 0400 377 010
Lataa yhteystiedot vCardina
Essi Kariaho
Johtaja, lääketieto, Päätoimittaja
work (09) 6150 4961
Lataa yhteystiedot vCardina
Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje