Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Lääkekortti nyt käytettävissäsi mistä ja milloin tahansa

Lääkekortti nyt käytettävissäsi mistä ja milloin tahansa

Lääkekortti.fi-palvelussa voi ylläpitää lääkitys- ja rokotustietoja. Jatkossa käyttäjä voi tallentaa lääkitystiedot turvallisesti Taltioni-tilille, josta ne ovat käytettävissä mistä ja milloin tahansa. 

Lääkekortti.fi on Lääketietokeskuksen kehittämä sähköinen palvelu lääkitys- ja rokotustietojen hallintaan. Lääkitystietojen ylläpito sähköisesti auttaa hallitsemaan lääkitystä ja rokotustiedot pysyvät helposti päivitettävän lomakkeen avulla aina ajan tasalla. Lääkekortti.fi tukee omahoitoa ja lisää lääkehoidon turvallisuutta.

Lääkekortin tulosteesta esim. lääkäri näkee käytössä olevat lääkkeet yhdellä silmäyksellä. Luottokortin kokoinen lääkekortti mahtuu helposti lompakkoon, jolloin tiedot kulkevat aina mukana. Lääkekortista näkee helposti, milloin seuraava rokotus tulee ottaa ja onko rokotukset kunnossa esimerkiksi ulkomaanmatkaa varten.

Jatkossa Lääkekortin voi tallentaa turvallisesti Taltioni-tilille, josta tiedot ovat käytettävissä mistä ja milloin tahansa. Tutustu Lääkekortti.fi-palveluun.

Mikä on Taltioni?

Taltioni on kansalaisen oma terveyskansio. Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus tallentaa, kerätä, tuottaa ja jakaa omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää sähköistä tietoa. Tietoa voidaan hyödyntää eri laitteilla ja käyttöliittymillä ajasta ja paikasta riippumatta. 

Taltioni on avoin ympäristö, johon eri toimijat voivat kehittää omia sovelluksia. Sovelluksien avulla kansalaiset voivat edistää omaa ja läheistensä hyvinvointia. Vaikutukset ovat myös yhteiskunnallisia, sillä terveempien kansalaisten myötä voidaan myös hillitä terveydenhuollon kustannusten kasvua. 

Tietoturva on Taltionin tärkein ominaisuus. Kansalainen omistaa omat tietonsa ja päättää, kuka tietoja käyttää ja missä laajuudessa. Jokainen voi halutessaan jakaa valitsemansa tiedot toisille käyttäjille tai terveydenhuollon ammattilaisille. Perhepiirissä jaettu terveystieto mahdollistaa läheisten hyvinvoinnin seurannan tai hoitoon osallistumisen.

Taltioni-osuuskunta tuottaa Taltioni-palvelut. Lääketietokeskus on yksi Taltioni-osuuskunnan perustajajäsenistä. Lue lisää Taltionista: www.taltioni.fi

Lisätietoja

Hanne Juuti (äitiyslomalla)
Lääkeinformaatioproviisori
Lataa yhteystiedot vCardina
Kai Sundström
IT-asiantuntija
work (09) 6150 4952
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje