Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Kliinisten lääketutkimusten ammattilaisia palkittiin ensimmäistä kertaa Suomessa

Kliinisten lääketutkimusten ammattilaisia palkittiin ensimmäistä kertaa Suomessa

Kliinisten lääketutkimusten ammattilaiset valitsivat ensimmäistä kertaa Suomessa vuoden tutkijalääkärin, tutkimushoitajan ja CRA:n. Henkilöt julkistettiin ja palkittiin kunniakirjoin Lääketietokeskuksen järjestämässä Kliinisten tutkimusten foorumissa 31.10.2013 Helsingissä.

Alan ammattilaiset äänestivät voittajiksi diabetestutkija Jorma Strandin, tutkimushoitaja Pirjo Järvisen ja sCRA Maija Ylikojolan

Valinnat tehtiin kliinisten tutkimusten ammattilaisten antamien äänten perusteella. Toukokuussa toteutettuun äänestykseen osallistuivat sekä lääkeyrityksissä että tutkimuskeskuksissa työskentelevät henkilöt. Palkitut saivat ehdokkaista ylivoimaisesti eniten ääniä.

Vuoden tutkijalääkäriksi valittiin yli 100 lääketutkimusta toteuttanut oululainen sisätautien erikoislääkäri Jorma Strand Terveystalo Oulun Diapolis-klinikalta. Strandin vahvuutena pidettiin erityisesti tutkimuspotilaiden hyvää hoitamista ja GCP:n (Good Clinical Practice) tunnollista noudattamista.

Vuoden tutkimushoitajaksi valittiin lähes 20 vuotta lääketutkimuksia toteuttanut Pirjo Järvinen Kiljavan Lääketutkimus Oy:stä. Järvinen arvioi itse menestyksensä taustaksi hyvää yhteistyötä CRA:iden kanssa.

Vuoden CRA:ksi (Clinical Research Associate) valittiin Covance Finlandissa työskentelevä Senior CRA Maija Ylikojola. Äänestäjät pitivät Ylikojolaa ahkerana ja järjestelmällisenä ammattilaisena, joka hallitsee laaja-alaisesti kliinisten lääketutkimusten koordinoinnin.

Suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot

Palkinnon tavoitteena on antaa suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot ja nostaa kliinisen lääke- ja laitetutkimusten profiilia. Lääketutkimusten toteuttaminen on erittäin vaativaa ja säänneltyä työtä, joka vaatii toteuttajilta jatkuvaa kouluttautumista ja hyvien kliinisten tutkimustapojen syvällistä tuntemusta. Tutkimuksilla on myös merkittävä rooli terveydenhuollossa.

"Tutkimuksista hyötyvät tutkittava itse, tutkija ja hänen tutkimustiiminsä sekä laadukkaasti tehdyn työn ansiosta tietysti tutkimuksen toimeksiantaja. Tutkimuspotilaat myös kuormittavat vähemmän julkista terveydenhuoltoa. Laajasti ottaen siis koko yhteiskunta hyötyy", kertoo palkittu tutkija Jorma Strand.

Kliinisten tutkimusten foorumi on koulutus- ja verkostoitumistapahtuma kaikille kliinisten lääke- ja laitetutkimusten parissa toimiville. Tapahtumaan osallistui 150 alan ammattilaista lääke- ja laiteteollisuudesta, tutkimuskeskuksista ja julkisesta terveydenhuollosta. Seuraava äänestys järjestetään toukokuussa 2014 ja valinnat julkistetaan Kliinisten tutkimusten foorumissa 30.10.2014.

Lisätietoja

Viktoria Paananen (äitiyslomalla)
Asiakkuuspäällikkö
work (09) 6150 4965
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje