Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Kliinisen lääketutkimuksen vuoden 2016 tutkijan ja tutkimushoitajan palkinnot Ouluun

Kliinisen lääketutkimuksen vuoden 2016 tutkijan ja tutkimushoitajan palkinnot Ouluun

Kliinisten lääketutkimusten ammattilaiset valitsivat vuoden 2016 tutkijalääkärin, tutkimushoitajan ja CRA:n (Clinical Research Associate) neljättä kertaa Suomessa. Kolmikko muodostaa lääketutkimuksessa tutkimustiimin, jossa kunkin rooli on merkittävä turvallisen ja onnistuneen lääketutkimuksen kannalta. Henkilöt julkistettiin ja palkittiin kunniakirjoin Lääketietokeskuksen järjestämässä Kliinisten tutkimusten foorumissa 27.10.2016 Helsingissä.

Voittajiksi valittiin tutkijalääkäri Markku Savolainen, tutkimushoitaja Arja Retsu ja CRA Satu Ruusuvuori

Voittajat valittiin kliinisen lääketutkimuksen ammattilaisten antamien äänten perusteella. Keväällä toteutettuun äänestykseen osallistuivat sekä lääkeyrityksissä että terveydenhuollon tutkimuskeskuksissa työskentelevät henkilöt. Palkitut saivat ehdokkaista selvästi eniten ääniä. Palkittavat ovat haastateltavissa palkitsemisen yhteydessä torstaina 27.10. klo 15 (Leonardo Da Vinci -auditorio, Itämerenkatu 11-13, Ruoholahti, Helsinki).

Vuoden tutkijaksi valittiin Oulun yliopistollisen sairaalan lääketieteen ja kirurgian tohtori, sisätautien professori Markku Savolainen. Kollegat kuvasivat Markku Savolaista hienoksi ihmiseksi ja ammattitaitoiseksi lääketutkimuksen syväosaajaksi. Savolainen aloitti lääketutkimukset vuonna 1987. Silloin alkoi 4S-tutkimus, jonka tulokset vuonna 1994 muuttivat kolesterolilääkityksen käytäntöjä. 1990-luvun lopulta lähtien Savolainen on tehnyt omassa ryhmässään laihdutuslääketutkimuksia, mm. rimonabantti-tutkimuksia. Viime vuosina hänen tutkimuksensa ovat kohdistuneet pääasiassa diabetekseen sekä uudelleen kolesteroliin PCSK9-vasta-ainetutkimuksissa.

Vuoden tutkimushoitajaksi valittiin jo 80-luvulta asti aktiivisesti lääketutkimuksia toteuttanut tutkimushoitaja Arja Retsu Oulun Terveystalon Diapolis-klinikalta. Retsua on luonnehdittu monipuoliseksi, joustavaksi ja erittäin empaattiseksi tutkimushoitajaksi.

Vuoden CRA:ksi valittiin ICON plc:lla työskentelevä CRA Satu Ruusuvuori. Kollegat kuvaavat Ruusuvuorta mukavaksi persoonaksi, joka tekee erittäin huolellista tutkimusyhteistyötä tutkimuskeskuksen henkilökunnan kanssa.

Suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot

Palkinnon tavoitteena on antaa suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot ja nostaa kliinisen lääke- ja laitetutkimusten profiilia. Lääketutkimusten toteuttaminen on erittäin vaativaa ja säänneltyä työtä, joka vaatii toteuttajilta jatkuvaa kouluttautumista ja hyvien kliinisten tutkimustapojen syvällistä tuntemusta. Tutkimuksilla on myös merkittävä rooli terveydenhuollossa.

Tänä vuonna 13. kertaa järjestettävä Kliinisten tutkimusten foorumi on verkostoitumis- ja koulutuskokonaisuus kaikille kliinisten tutkimusten parissa toimiville. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa kuullaan myös kliiniseen lääketutkimukseen osallistuneiden potilaiden kokemuksia. Tapahtumaan osallistuu 130 alan ammattilaista lääke- ja laiteteollisuudesta, tutkimuskeskuksista ja julkisesta terveydenhuollosta.

Lisätietoja

Viktoria Paananen (äitiyslomalla)
Asiakkuuspäällikkö
work (09) 6150 4965
Lataa yhteystiedot vCardina
Noora Aalto
Myynti- ja markkinointiassistentti
work (09) 6150 4975
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje