Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Kasvot suomalaiselle tutkimusosaamiselle: kliinisen lääketutkimuksen vuoden huiput valittu

Kasvot suomalaiselle tutkimusosaamiselle: kliinisen lääketutkimuksen vuoden huiput valittu

Kliinisten lääketutkimusten ammattilaiset valitsivat vuoden tutkijalääkärin, tutkimushoitajan ja CRA:n (Clinical Research Associate) toista kertaa Suomessa.

Henkilöt julkistettiin ja palkittiin kunniakirjoin Lääketietokeskuksen järjestämässä Kliinisten tutkimusten foorumissa 30.10.2014 Helsingissä. Voittajiksi valittiin tutkija Ilkka Kantola, tutkimushoitaja Tuija Vasankari ja CRA Hannamari Salonen

Voittajat valittiin kliinisten tutkimusten ammattilaisten antamien äänten perusteella. Toukokuussa toteutettuun äänestykseen osallistuivat sekä lääkeyrityksissä että tutkimuskeskuksissa työskentelevät henkilöt. Palkitut saivat ehdokkaista ylivoimaisesti eniten ääniä.

Vuoden tutkijaksi valittiin yli 50 lääketutkimusta toteuttanut turkulainen sisätautien erikoislääkäri, dosentti Ilkka Kantola Turun yliopistollisesta keskussairaalasta. Kantolan vahvuutena pidettiin erityisesti laadukasta tutkimusosaamista ja vankkaa kokemusta tutkimuspotilaiden kanssa työskentelystä.

Vuoden tutkimushoitajaksi valittiin jo 20 vuotta lääketutkimuksia toteuttanut Tuija Vasankari Turun yliopistollisen keskussairaalan Sydänkeskuksesta. Vasankari on työlleen omistautunut tiimityöskentelijä, jolla on vankka kokemus kardiologian osaamisesta.

Vuoden CRA:ksi valittiin PPD Scandinavia Ab:ssa työskentelevä Principal CRA Hannamari Salonen. Äänestäjät pitivät helposti lähestyttävää Hannamaria motivoituneena ja työlleen omistautuneena CRA:na, joka ajattelee aina tutkittavien parasta.

Suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot

Palkinnon tavoitteena on antaa suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot ja nostaa kliinisen lääke- ja laitetutkimusten profiilia. Lääketutkimusten toteuttaminen on erittäin vaativaa ja säänneltyä työtä, joka vaatii toteuttajilta jatkuvaa kouluttautumista ja hyvien kliinisten tutkimustapojen syvällistä tuntemusta. Tutkimuksilla on myös merkittävä rooli terveydenhuollossa.

Vuoden tutkijaksi nimetty Ilkka Kantola korostaa tutkimusten merkitystä lääkäreille ja yhteiskunnalle. "Kokeelliset lääketutkimukset ovat tärkeitä suomalaisille lääkäreille, koska niiden kautta he voivat oppia tuntemaan uusia, tehokkaita lääkevalmisteita jo ennen niiden markkinoille tuloa ja siten etsiä niille oikean paikan lääkearsenaalissa. Lisäksi suuri osa tutkimuksista tapahtuu ulkomaisten toimeksiantajien tukemina, jolloin nämä tutkimukset muodostavat pienen, mutta tärkeän osuuden Suomen ulkomaankaupasta, mitä ei aina ymmärretä", Kantola pohtii.

Vuoden tutkimushoitajaksi nimetyn Tuija Vasankarin mukaan suomalaiset suhtautuvat myönteisesti tutkimustyöhön ja sitoutuvat kliinisiin lääke- ja laitetutkimuksiin. "Tutkittavat arvostavat erikoislääkäriltä ja tutkimushenkilökunnalta saamaansa tarkkaa seurantaa ja hoitosuhdetta, jossa hoitoon osallistuva henkilökunta pysyy käyntikerrasta toiseen samana sekä mahdollisuutta yhteydenottoon käyntien välillä, jos siihen on terveydentilan muuttuessa tarvetta", kertoo Vasankari.

Kliinisten tutkimusten foorumi on koulutus- ja verkostoitumistapahtuma kaikille kliinisten lääke- ja laitetutkimusten parissa toimiville. Tapahtumaan osallistui 150 alan ammattilaista lääke- ja laiteteollisuudesta, tutkimuskeskuksista ja julkisesta terveydenhuollosta. Seuraava äänestys järjestetään toukokuussa 2015 ja valinnat julkistetaan Kliinisten tutkimusten foorumissa lokakuussa 2015.

Lisätietoja

Viktoria Paananen (äitiyslomalla)
Asiakkuuspäällikkö
work (09) 6150 4965
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje