Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Hoitotyön ammattilaiset kehittivät työkalun turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen

Hoitotyön ammattilaiset kehittivät työkalun turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen

40 vuotta terveydenhuollon ammattilaisia palvellut Pharmaca Fennica® -perhe laajenee uudella hoitotyöhön räätälöidyllä palvelulla. Lääketietokeskus on kehittänyt yhteistyössä hoitotyön ammattilaisten kanssa lääketiedon verkkopalvelun sairaan- ja lähihoitajien arkityön tarpeisiin.

Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelun suunnittelua ohjasivat Turun ammattikorkeakoulun ja Lääketietokeskuksen yhteistyössä toteuttaman MONI-lääke -hankkeen tutkimustulokset ja Aalto-yliopistoon tehdyn palvelumuotoilun diplomityön tuotokset. Kehitystyön aikana yli 1000 lähi- ja sairaanhoitajaa antoi panoksensa palvelun kehittämiseen.

Pilotointivaiheeseen osallistui useita erikokoisia terveydenhuollon organisaatioita ympäri Suomea, mm. HUS, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon yhtymä PHSOTEY. Verkkopalvelu sai koekäytön aikana innostuneen vastaanoton. Valtaosa pilottikäyttäjistä suosittelisi palvelua myös kollegoilleen. Erityisesti potilasneuvonnan tukityökalut ja rinnakkaislääkkeiden vertailu keräsivät kiitosta pilotissa. Kaksi kolmasosaa koekäyttäjistä arvioi palvelun melko tai erittäin hyödylliseksi ja 80 % löysi lääketietoa palvelusta helpommin kuin aiemmin käyttämistään lääketiedon lähteistä.

"Koimme Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelun tukevan pyrkimyksiämme varmistaa lääkehoidon turvallinen toteuttaminen. Lähdimme mielellämme pilotoimaan palvelua, jotta se vastaisi mahdollisimman hyvin käyttötarpeitamme", kertoo kehittämispäällikkö Kristiina Junttila HUSista.

Hoitotyön tukena paikasta riippumatta

Hoitotyön Pharmaca Fennica toimii verkkoyhteydellä niin osaston tietokoneella kuin kotihoidon mobiililaitteissa. Terveysportti-palvelua käyttävät sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiot ja oppilaitokset voivat testata palvelua maksutta helmikuun loppuun, jonka jälkeen se on käytössä organisaatiokohtaisella vuosimaksulla. Lisätietoja omalta yhteyshenkilöltä Kustannus Oy Duodecimista.

Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelussa voi mm. tunnistaa lääkkeitä tablettien ja kapseleiden kuvien avulla, vertailla lääkkeitä yhdellä silmäyksellä, valmistaa yhdenmukaisten ohjeiden avulla IV-lääkkeitä käyttökuntoon (laimennus ja annostelu) ja tukea potilaan lääkehoitoa selkeiden potilasohjeiden avulla.

"Hoitotyön Pharmaca Fennica on saanut erittäin positiivisen vastaanoton hoitotyön ammattilaisten parissa. Uskon, että toimintatapamme eli asiakaslähtöinen kehitys ja hoitajien tarpeiden kuunteleminen ovat avaimet menestykseen", pohtii johtaja Topi Hanhela. "Tiimimme on tehnyt kehitysproviisori, FT Elli Lepän johdolla erinomaista työtä", Hanhela jatkaa.

Lisätietoja

Elli Leppä
Kehitysproviisori, FT
work (09) 6150 4962
Lataa yhteystiedot vCardina
Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina

 

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje