Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vettä paljon hörppivät eivät elä muita pitempään

Vettä paljon hörppivät eivät elä muita pitempään

Vesi on tarpeen ihmisen terveydelle, mutta tietyn rajan jälkeen sen saannin lisäämisestä ei tule enää terveyshyötyjä. Sellaisia ei ainakaan näy, kun mittarina käytetään kuolleisuutta, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja siinä vedenjuonnin vaikutuksia kuolleisuuteen selvitettiin 13 000 naisen ja 12 000 miehen yksitoistavuotisella seurantatutkimuksella. Osallistujat arvioivat vedenjuontiaan tutkimuksen aikana.

Seurannan päättyessä tutkijat eivät löytäneet viitteitä siitä, että paljon vettä juovien kuolleisuus olisi ollut vähäisempää kuin muiden. Vaikutusta ei ollut myöskään sillä saiko vetensä tavallisesta juomavedestä, muista juomista vai ruokien mukana. Eniten vettä juovien naisten kuolleisuus saattoi jopa olla hieman suurempaa kuin muiden, mutta tämä saattoi johtua myös sattumasta, tutkijat kirjoittavat.

Aikuinen ihminen saa noin puolet tarvitsemastaan vedestä ruoasta ja loput juomista. Päivittäin suositellaan juomaan noin 1 - 2 litraa vettä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2016;doi:10.3945/ ajcn.116.143826)
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2016/11/30/ajcn.116.143826.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje