Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Uudet lääkkeet yhtä turvallisia kuin varfariini ja hepariini

Uudet lääkkeet yhtä turvallisia kuin varfariini ja hepariini

Uudet veren hyytymistä vähentävät lääkkeet ovat tuoreen tutkimuksen mukaan yhtä turvallisia kuin vanhemmat varfariini ja hepariini. Tulos vahvistaa näyttöä uusien lääkkeiden sopivuudesta mm. eteisvärinäpotilaiden hoitoon.

Lancet Gastroenterology & Hepatology -lehden julkaisemat tulokset perustuvat 31 tutkimuksen ja 290 000 potilaan tietoihin.

Aineistojen perusteella uudet ns. suorat oraaliset koagulantit eivät aiheuta vakavia verenvuotoja sen enempää kuin varfariini tai pienimolekyylinen hepariini. Tutkimuksissa tarkasteltiin suoria tekijä Xa -estäjiä sekä dabigatraania.

Uudet veren hyytymistä vähentävät lääkkeet voivat helpottaa monien hyytymishoitoa tarvitsevien elämää, koska varfariinin ja muiden K-vitamiinin estoon perustuvien lääkkeiden annostusta pitää säännöllisesti seurata ja korjata, mikä tuottaa ongelmia osalle potilaista. Uudet hyytymisenestolääkkeet ovat kuitenkin kalliita ja myös niihin voi liittyä haittavaikutuksia.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet Gastroenterology & Hepatology 2016;DOI:10.1016/S2468-1253(16)30162-5)
http://dx.doi.org/10.1016/S2468-1253(16)30162-5

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje