Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Eteisvärinän ablaatiohoito ehkäisee aivoinfarkteja

Eteisvärinän ablaatiohoito ehkäisee aivoinfarkteja

Katetriablaatiohoito parantaa eteisvärinä-rytmihäiriön monilta potilailta, mutta samalla hoito pienentää myös potilaiden riskiä sairastua aivoinfarktiin. Ruotsalaistutkijoiden havainto julkaistiin European Heart Journal -lehdessä.

Tutkimuksen mukaan ablaatiohoitoa saaneiden eteisvärinäpotilaiden riski sairastua aivoinfarktiin neljän vuoden sisällä operaatiosta oli kolmanneksen pienempi ja riski menehtyä puolet pienempi kuin potilaiden, jotka saivat muita hoitoja. Yhteydet olivat voimakkaita etenkin suuressa aivoinfarktin vaarassa olevilla riskipotilailla.

Havainnot perustuvat 2 800 katetriablaatiossa olleen ja yhtä monen muita hoitoja saaneen eteisvärinäpotilaan seurantaan. Ablaatiopotilaat olivat keskimäärin 59-vuotiaita ja muut potilaat keskimäärin 75-vuotiaita.

Katetriablaatiossa sydämen sähköistä toimintaa muokataan verisuoniteitse tehtävällä sydämen sisäisellä toimenpiteellä. Operaatiolla eristetään eteislihassäikeitä, jotka sotkevat sydäneteisten sähköistä toimintaa, jolloin sähköinen aktiivisuus säilyy järjestyneenä.

Uutispalvelu Duodecim
(European Heart Journal 2016;37:2478–2487)
http://dx.doi.org/10.1093/eurheartj/ehw087

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje