Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Streptokokki A -infektiot yleisempiä lihavilla ja diabeetikoilla

Streptokokki A -infektiot yleisempiä lihavilla ja diabeetikoilla

Vakaviakin sairastumisia aiheuttavat streptokokki A -infektiot saattavat olla tavallista yleisempiä diabetesta sairastavilla sekä hyvin lihavilla potilailla, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.

Clinical Infectious Diseases -lehden julkaisemat tulokset perustuvat tietoihin 2 900 streptokokki A -infektioon vuosina 2010–2012 sairastuneesta aikuispotilaasta.

Tulosten mukaan diabetesta sairastavien riski sairastua streptokokki A -infektioon oli noin 3–5 kertaa suurempi kuin terveiden ja tämä havaittiin kaikissa etnisissä ryhmissä. Sairaalloisen lihavien sairastumisriski oli yli kolminkertainen verrattuna normaalipainoisiin, mutta tämä havaittiin vain valkoihoisessa väestössä. Vähäisempi, mutta silti vaikea lihavuus, liittyi myös suurentuneeseen riskiin menehtyä infektioon.

A-ryhmän streptokokit aiheuttavat monia infektioita, joista yleisin on kuumeinen nieluinfektio eli angiina sekä tulirokko ja märkärupi. Myös monet keuhkokuumeet ja pehmytkudosinfektiot ovat A-ryhmän streptokokkien aiheuttamia. Ne voivat kehittyä aiemmin terveille henkilöille esim. rikkoutuneen ihon kautta saadun tartunnan seurauksena. Infektiota hoidetaan antibiooteilla. Vakavaan streptokokki A -yleisinfektioon sairastuvista noin 15 prosenttia kuolee.

Uutispalvelu Duodecim
(Clinical Infectious Diseases 2016;62:845–852)
http://cid.oxfordjournals.org/content/62/7/845.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje