Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kuitupitoinen ruoka saattaa ehkäistä rintasyöpää

Kuitupitoinen ruoka saattaa ehkäistä rintasyöpää

Nuorena paljon kuituja ja etenkin hedelmiä ja kasviksia nauttivat saattavat olla muita naisia pienemmässä vaarassa sairastua rintasyöpään myöhemmin elämässään. Yhdysvaltalaistutkijoiden havainto on tervetullut, sillä varhaisen ruokavalion vaikutuksia rintasyövän kehittymiseen on tutkittu vain vähän.

Pediatrics-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat 90 000 naisen NHANES II -terveystutkimukseen, joka aloitettiin vuonna 1991 naisten ollessa 27–44-vuotiaita. Naisilta kyseltiin ruokavaliosta neljän vuoden välein. Tutkimuksen seuranta jatkuu edelleen.

Tulokset osoittivat rintasyöpäriskin olevan noin 16–24 prosenttia pienempi naisilla, jotka olivat syöneet runsaasti kuitua nuoruudessa. Riski pieneni tasaisesti mitä enemmän kuitua ja varsinkin hedelmiä ja kasviksia nainen oli syönyt.

Lapsuudessa ja nuoruudessa rintakudos on erityisen herkkä erilaisille syöpää aiheuttaville ja siltä suojaaville tekijöille, joten on hyvinkin mahdollista, että nuoruusiän ruokavalio vaikuttaa rintasyöpäriskiin.

Rintasyöpään sairastuu noin joka yhdeksäs nainen.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2016;DOI:10.1542/peds.2015-1226)
http://dx.doi.org/10.1542/peds.2015-1226

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje