Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kahvi ei nosta naisen verenpainetta

Kahvi ei nosta naisen verenpainetta

Verenpaineestaan huolestuneiden ei tarvitse vähentää kahvin juomista, sillä kahvilla ja kofeiinilla ei näyttäisi olevan vaikutusta verenpaineeseen. Verenpaine ei nouse tavallisella eikä kofeiinittomalla kahvilla, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimuksessa 30 000 vaihdevuodet ylittänyttä naista seurattiin kolmen vuoden ajan. Tuona aikana 5 600 naisella todettiin verenpainetauti.

Kun tutkijat yhdistivät verenpainetiedot tietoihin naisten kahvinjuontitottumuksista, he eivät löytäneet minkäänlaista yhteyttä. Tavallisen kahvin tai kofeiinittoman kahvin juominen ei vaikuttanut lainkaan naisten verenpaineeseen tai verenpainetaudin riskiin, tulokset osoittivat.

Tutkijoiden havainnot vahvistavat käsitystä kahvin turvallisuudesta ja terveellisyydestä. Osana muuten terveellistä ruokavaliota kahvi saattaa pienentää mm. riskiä sairastua diabetekseen, tutkimuksista tiedetään.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2015;DOI:10.3945/ajcn.115.120147)
http://dx.doi.org/10.3945/ajcn.115.120147

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje