Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Sairaalalääkäreillä paljon masennusoireita

Sairaalalääkäreillä paljon masennusoireita

Erikoislääkäreiksi kouluttautuvat lääkärit eli sairaalalääkärit potevat huomattavan usein masennusoireita, tuore tutkimus vahvistaa. Pahimmillaan oireilu voi ennakoida masennusdiagnoosia.

Yhdysvaltalaistutkimus perustuu 54 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin ja yli 17 000 sairaalalääkärin tietoihin.

Tutkimuksesta riippuen sairaalalääkäreistä 20–40 prosenttia kertoi potevansa masennusoireita tai olevansa masentuneita, aineistojen yhteisanalyysi osoitti. Oireilu myös lisääntyi ajan myötä.

Sairaalalääkärit joutuvat usein tekemään pitkiä päivystyksiä, minkä lisäksi työ voi olla etenkin aluksi hyvin stressaavaa. Tämä kaikki voi johtaa työuupumukseen ja mielialan laskuun.

Tulokset kannustavat kiinnittämään huomiota sairaalalääkäreiden työoloihin ja jaksamiseen. Todennäköisesti tämä parantaa myös potilaiden hoitoa. On muun muassa näyttöä siitä, että masennusoireita potevat sairaalalääkärit ovat tavallista alttiimpia hoitovirheille.

Tutkimus julkaistiin Yhdysvaltojen lääkäriliiton JAMA-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA 2015;314:2373-2383)
http://dx.doi.org/10.1001/jama.2015.15845

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje