Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Polio vaarassa levitä Ukrainassa

Polio vaarassa levitä Ukrainassa

Kahden ukrainalaislapsen halvaantuminen poliotartunnan seurauksena on saanut Maailman terveysjärjestö WHO:n varoittamaan mahdollisesta polioepidemiasta Ukrainassa.

Vaikka tapauksia on varmistettu vain kaksi, poliorokotusten kattavuus on Ukrainassa hyvin heikko, ja uusia tapauksia tulee todennäköisesti lisää. Vuonna 2014 vain 50 prosenttia ukrainalaislapsista oli saanut täyden rokotussuojan poliota vastaan ja tänä vuonna rokotettujen määrä on tippunut entisestään.

Halvaantuneet lapset olivat 4 vuoden ja toinen 10 kuukauden ikäisiä ja kotoisin Ukrainan lounaisosista, läheltä Unkarin, Romanian, Puolan ja Slovakian rajoja. WHO pitää silti epätodennäköisenä, että polio leviäisi näihin maihin.

WHO on jo aloittanut keskustelut Ukrainan hallituksen kanssa riittävien vastatoimien aloittamisesta. Tähän tarvitaan vähintään kolme laajamittaista rokotuskampanjaa, jotka tavoittavat kaksi miljoonaa alle viisivuotiasta lasta. Lisäksi kaikkien alueelle matkustavien pitäisi tarkastaa, että he ovat saaneet riittävät rokotukset poliota vastaan.

Uutispalvelu Duodecim
(WHO, Disease outbreak news 1.9.2015)
http://www.who.int/csr/don/01-september-2015-polio/en/
(BMJ 2015;351:h4749)
http://www.bmj.com/content/351/bmj.h4749

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje