Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kunto kohoaa yhdessä puolison kanssa

Kunto kohoaa yhdessä puolison kanssa

Kuntoilun ja liikuntaharrastusten aloittaminen voi sivuvaikutuksena saada myös puolison innostumaan kuntonsa kohottamisesta, tuore tutkimus osoittaa. Terveysremontti myös onnistuu helpommin, jos puolisonsa saa houkuteltua mukaan.

Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä, ja ne perustuvat 3 300 yhdysvaltalaispariskunnan seurantatietoihin vuosilta 1987–1989 ja 1993–1995.

Seurantatiedot osoittivat, että liikuntaa lisänneiden tai liikuntaharrastuksen aloittaneiden naisten miehet alkoivat hekin liikkua enemmän puolisonsa kannustamina ja sama havaittiin pariskunnissa, joissa liikuntaharrastuksen aloittaja oli mies.

Puolisot myös todennäköisemmin liikkuivat virallisten liikuntasuositusten mukaisesti tai enemmän, jos heidän puolisonsa liikkui riittävästi joko kummallakin seurantakäynnillä tai vain jälkimmäisellä.

Aiemmissa tutkimuksissa samanlainen vaikutus on havaittu liikunnan lisäksi puolisoilla, jotka yrittävät laihduttaa tai lopettaa tupakoinnin.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2015;DOI:10.1093/aje/kwv104)
http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2015/09/02/aje.kwv104.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje