Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lasillinen päivässä suurentaa naisen syöpäriskiä

Lasillinen päivässä suurentaa naisen syöpäriskiä

Runsas alkoholinkäyttö altistaa monille syöville, mutta naisilla riskit saattavat suurentua jo pienillä annoksilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan etenkin naisten rintasyöpäriski suurenee jo yhdestä päivittäin nautitusta alkoholiannoksesta.

Vaikka naisten syöpäriskit kasvavat jo pienistä alkoholimääristä, miehillä alkoholin syöpävaikutukset ilmaantuvat vasta suuremmilla annoksilla. Tässä tutkimuksessa miehet pystyivät juomaan kaksi alkoholiannosta päivittäin ilman syöpäriskien suurentumista.

Alkoholin syöpävaikutuksia on tutkimuksissa vaikea erottaa tupakoinnin haitoista, sillä monet tupakoitsijat käyttävät alkoholia. Nyt havaitut syöpäriskit todettiin kuitenkin myös savuttomilla. Savuttomien yhden alkoholiannoksen päivittäin juovien naisten syöpäriski oli noin 13 prosenttia suurempi kuin alkoholia harvemmin käyttävien savuttomien.

Tutkimus perustuu kahden aikaisemman tutkimuksen aineistoihin ja yli 80 000 naisen ja 48 000 miehen terveystietoihin. Yhteensä 19 000 naista ja 7 600 miestä sairastui syöpään 24–30-vuotisten seurantojen aikana.

Tulokset julkaistiin British Medical Journalissa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2015;351:h4238)
http://www.bmj.com/content/351/bmj.h4238

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje