Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Etäterapia perinteisen psykoterapian veroinen masennuksen hoidossa

Etäterapia perinteisen psykoterapian veroinen masennuksen hoidossa

Videoyhteyden välityksellä annettava etäterapia on tuoreen tutkimuksen mukaan yhtä tehokas masennushoito kuin perinteinen kasvotusten annettava psykoterapia. Tutkimus julkaistiin Lancet Psychiatry -lehdessä.

Tutkimuksessa kaksisataa yli 58-vuotiasta vakavaa masennusta sairastavaa satunnaistettiin joko terapeutin kanssa samassa huoneessa tapahtuvaan psykoterapiaan tai videopuheluiden avulla toteutettuun etäterapiaan. Kumpikin ryhmä sai kahdeksan hoitokertaa.

Kun tutkijat arvioivat potilaiden hoitotuloksia vuoden kuluttua terapioista, he havaitsivat masennuksen parantuneen tai lievittyneen yhtä hyvin kummassakin ryhmässä. Eroja ei ilmennyt, vaikka arvioinnissa käytettiin useita eri menetelmiä.

Tutkijat pitävät tuloksiaan todisteena ns. telelääketieteen sopivuudesta iäkkäiden masennuspotilaiden hoitoon, mutta ne osoittavat myös, ettei psykoterapiamenetelmiä välttämättä tarvitse räätälöidä erikseen etäterapioita varten. Nyt tehdyssä tutkimuksessa kummatkin potilasryhmät saivat tismalleen samaa terapiaa.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet Psychiatry 2015;8:693–701)
http://www.thelancet.com/journals/lanpsy/article/PIIS2215-0366%2815%2900122-4/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje