Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Fyysisesti raskas työ ei ehkäise sydäntauteja eikä pidennä elinikää

Fyysisesti raskas työ ei ehkäise sydäntauteja eikä pidennä elinikää

Vapaa-ajan liikunta ehkäisee sydänsairauksia ja pidentää elinikää, mutta työperäisen liikunnan vaikutuksista on ristiriitaisempaa tietoa. Tuoreen tutkimuksen perusteella ainakaan raskasta tehdastyötä tekevät eivät saa työstään terveyshyötyjä, päinvastoin, se voi jopa lyhentää elinikää.

Israelilaistutkijoiden tulokset perustuvat 4 800 tehdastyötä tekevän 20–70-vuotiaan miehen 22-vuotiseen seurantaan.

Tulokset osoittivat, että fyysisesti kohtalaisen tai erittäin raskasta työtä tekevät menehtyivät seurannan aikana selvästi todennäköisemmin kuin miehet, jotka harrastivat liikuntaa vapaa-ajallaan. Suurin kuolleisuus oli miehillä, jotka eivät harrastaneet liikuntaa vapaa-ajallaan, mutta tekivät fyysisesti kohtalaisen tai erittäin raskasta työtä.

Aiemmissa tutkimuksissa raskas fyysinen työ on yhdistetty mm. sydänriskeihin ja lonkkavaivoihin, mutta kevyehkö tai kohtalaisen rasittava työliikunta voi suojata sydänriskeiltä. Raskas työliikunta on usein nostelua, joka ei vahvista sydäntä eikä verisuonistoa ja voi jopa laukaista sydänkohtauksia.

Tutkimus julkaistiin Occupational & Environmental Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Occupational & Environmental Medicine 2015;72:617–624)
http://oem.bmj.com/content/72/9/617.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje