Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Puhelinterapia auttaa syrjäseutujen ahdistuneita

Puhelinterapia auttaa syrjäseutujen ahdistuneita

Puhelimitse annettava kognitiivinen psykoterapia voisi auttaa monia syrjäisillä seuduilla asuvia ahdistuneisuushäiriöisiä. Yhdysvaltalaistutkimuksessa puhelinterapia todettiin sopivaksi myös yli kuusikymppisten potilaiden hoidossa.

Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat kokeeseen, jossa 140 syrjäseuduilla asuvaa yli 60-vuotiasta yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä potevaa satunnaistettiin joko puhelinterapiaan tai verrokkiryhmään. Verrokkiryhmäläiset saivat vapaasti kertoa terapeutille tunteistaan ja huolistaan, mutta heitä ei varsinaisesti hoidettu.

Neljä kuukautta myöhemmin tehdyissä arvioinneissa puhelinterapiaa saaneiden ahdistuneisuushäiriö oli huomattavasti lieventynyt, minkä lisäksi he olivat vähemmän huolestuneita ja masentuneita kuin verrokkiryhmäläiset. Myös verrokkiryhmäläisten oireilu väheni, muttei yhtä paljon kuin terapiaa saaneiden.

Tutkimuksessa käytettiin kognitiivis-behavioraalista psykoterapiaa, jossa keskityttiin tunnistamaan ahdistusoireita ja etsimään keinoja hallita ja vähentää niitä. Kognitiivinen psykoterapia on osoitettu tehokkaaksi ahdistuksen ja masennuksen hoidoksi ja sitä hyödynnetään myös Internetin välityksellä annettavassa verkkoterapiassa.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Jama Psychiatry -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Psychiatry 2015;DOI:10.1001/jamapsychiatry.2015.1154)
https://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2423199#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje