Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Virtsankarkailun leikkaushoidot tehokkaita ja turvallisia

Virtsankarkailun leikkaushoidot tehokkaita ja turvallisia

Virtsankarkailun leikkaushoidot ovat naisille turvallisia ja auttavat jopa 80 prosenttia ponnistus-virtsankarkailusta kärsivistä, tuore katsaustutkimus osoittaa. Tulos on tervetullut, sillä leikkaushoitojen turvallisuutta on viimeaikoina epäilty.

Arvostetun Cochrane -tutkijaverkoston katsauksessa tutkijat analysoivat yhteensä 81 leikkaustutkimuksen aineistot, jotka koostuivat yhteensä 12 000 naisen terveystiedoista, ja havaitsivat virtsan ponnistuskarkailun leikkaushoidot tehokkaiksi riippumatta siitä, mitä leikkausmenetelmää käytettiin.

Virtsankarkailu loppui tai väheni merkittävästi 80 prosentilla leikkauspotilaista ja oireet pysyivät poissa vielä viiden vuoden kuluttua leikkauksesta. Haittavaikutukset olivat harvinaisia.

Tulokset osoittavat virtsan ponnistuskarkailun hoidossa käytettävien leikkaushoitojen olevan tehokkaita ja turvallisia, mutta leikkaushoito ei ole virtsankarkailuun suinkaan ainoa eikä ensimmäinen hoitovaihtoehto. Muun muassa laihduttaminen, lantionpohjan lihasten vahvistaminen ja fysioterapia auttavat monia.

Ponnistusvirtsankarkailu vaivaa noin joka kolmatta naista jossain vaiheessa elämää.

Uutispalvelu Duodecim
(Cochrane Review 2015;DOI:10.1002/14651858.CD006375.pub3)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD006375.pub3/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje