Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Väkivalta läsnä joka neljännen yhdysvaltalaislapsen elämässä

Väkivalta läsnä joka neljännen yhdysvaltalaislapsen elämässä

Joka neljäs yhdysvaltalaislapsi on joutunut todistamaan aseilla tehtyä väkivaltaa tai joutunut sen uhriksi, tuore tutkimus osoittaa. Jos tulokset varmistuvat lisätutkimuksissa, väkivalta voi olla osa jopa 18 miljoonan yhdysvaltalaislapsen elämää.

Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat puhelinkyselyyn, johon vastasi 4 100 eri-ikäistä lasta ja nuorta. Alle kymmenvuotiaiden puolesta vastasivat lasten vanhemmat ja 10–17-vuotiaat vastasivat itse.

Tulosten perusteella 13 lasta sadasta oli nähnyt aseilla tehtyä väkivaltaa ja yhtä moni oli joutunut väkivallan uhriksi. Aseiksi laskettiin tuliaseiden ja veitsien lisäksi myös erilaiset lyömäaseet.

Veitsellä tai tuliaseella tehtyä väkivaltaa oli nähty kolme lasta sadasta ja sen uhriksi oli joutunut yksi lapsi sadasta. Väkivalta oli osa etenkin poikien ja pienituloisten ja yksinhuoltajaperheiden lasten elämää. Myös latinotaustaiset ja tummaihoiset lapset kertoivat useammin väkivallasta.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Pediatrics-lehdessä ja niistä uutisoi British Medical Journal.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2015;350:h3159)
http://dx.doi.org/10.1136/bmj.h3159

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje