Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hyväkuntoisilla vähemmän eteisvärinää

Hyväkuntoisilla vähemmän eteisvärinää

Hyvässä fyysisessä kunnossa olevat säästyvät eteisvärinä-rytmihäiriöltä muita todennäköisemmin, tuore tutkimus osoittaa. Liikunnan ja eteisvärinän yhteys on havaittu monissa tutkimuksissa tätäkin ennen, mutta tulokset vahvistavat tutkimusnäyttöä entisestään.

Circulation-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat lähes 65 000 keskimäärin 54-vuotiaan miehen ja naisen kuntotesteihin ja viiden vuoden seurantaan. Seurannan aikana eteisvärinään sairastui 4 600 osallistujaa.

Tulokset osoittivat eteisvärinäriskin pienentyvän tasaisesti mitä paremmassa fyysisessä kunnossa henkilö oli. Kuntotesteissä parempia tuloksia saavat säästyivät eteisvärinältä todennäköisemmin myös riippumatta siitä sairastivatko he sepelvaltimotautia vai eivät. Hyväkuntoisuuteen liitetty suojavaikutus havaittiin etenkin ylipainoisilla potilailla.

Eteisvärinä on rytmihäiriöistä yleisin. Se aiheuttaa mm. sydämen tykytystä, hengenahdistusta, väsymystä ja altistaa aivohalvauksille. Eteisvärinää potee joka kymmenes yli 65-vuotias.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2015;131:1827–1834)
http://circ.ahajournals.org/content/131/21/1827.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje