Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vaikea lihavuus raskauden aikana yhteydessä lapsen kehitysvaikeuksiin

Vaikea lihavuus raskauden aikana yhteydessä lapsen kehitysvaikeuksiin

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan erittäin lihaville äideille syntyvillä on lapsuudessa muita enemmän psyykkisiä ja sosiaalisia vaikeuksia sekä kehityksen viivästymiä.

Pediatrics-lehden julkaisemat tulokset perustuvat 1 300 äidin ja lapsen tietoihin, ja niiden perusteella erittäin lihavien äitien 5–7-vuotiailla lapsilla havaitaan erilaisia tunne-elämän ja sosiaalisen elämän vaikeuksia, tarkkaavaisuushäiriöitä, autismia tai kehityksen viivästymää. He tarvitsevat myös psykologin ja puheterapeutin palveluita todennäköisemmin kuin lapset, joiden äidit ovat normaalipainoisia ennen raskautta.

Yhteydet havaittiin, kun äidin lihavuus luokiteltiin vähintään vaikeaksi, mikä tarkoittaa 170-senttimetriselle vähintään 101 kilon painoa.

Tutkimuksessa huomioitiin monia tuloksiin mahdollisesti vaikuttavia perheeseen ja raskauden kulkuun liittyviä tekijöitä, mutta ne eivät selittäneet havaintoja. Tulokset eivät silti automaattisesti tarkoita sitä, että yhteydet johtuvat vain ja ainoastaan äidin lihavuudesta. Raskauden aikana äidin lihavuus aiheuttaa kuitenkin monia terveysongelmia äidille ja vauvalle, joten raskautta harkitsevien kannattaisi mahdollisuuksien mukaan karistaa liikakiloja.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2015;135:e1198–e1209)
http://pediatrics.aappublications.org/content/135/5/e1198.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje