Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Terveelliset elämäntavat ehkäisevät myös riskiryhmäläisten aivohalvauksia

Terveelliset elämäntavat ehkäisevät myös riskiryhmäläisten aivohalvauksia

Monipuolinen ruokavalio, liikunta ja muut terveelliset elämäntavat auttavat vähentämään aivohalvauksia myös miehiltä, joille on ehtinyt kertyä aivohalvausten riskitekijöitä.

Tiedot käyvät ilmi ruotsalaistutkimuksesta, johon osallistuneita 11 000 miestä seurattiin kymmenen vuoden ajan. Miehillä oli suurentunut riski sairastua aivohalvaukseen verenpainetaudin, kolesteroliongelmien, diabeteksen, sydämen vajaatoiminnan tai eteisvärinä-rytmihäiriön takia.

Seurannan aikana runsaat tuhat miestä sairastui aivohalvaukseen, mutta tapaukset jakaantuivat epätasaisesti sen mukaan, miten hyvin miehet olivat omaksuneet terveellisiä elämäntapoja.

Kaikkein terveellisimmin elävien sairastumisriski oli vain kolmasosa epäterveellisesti elävien riskistä. Terveellisimmin elävät harrastivat muutaman tunnin liikuntaa viikoittain, olivat normaalipainoisia, söivät runsaasti hedelmiä ja kasviksia ja vähänpuoleisesti punaista lihaa eivätkä tupakoineet tai käyttäneet liikaa alkoholia.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu aikaisemminkin, mutta ruotsalaisten havainnot vahvistavat tutkimusnäyttöä entisestään.

Tutkimus julkaistiin arvostetussa Neurology-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Neurology 2015; doi:10.1212/WNL.0000000000001637)
http://www.neurology.org/content/early/2015/04/30/WNL.0000000000001637.short?rss=1

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje