Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Ennenaikaisena syntyvillä muita useammin kehitysviivästymiä

Ennenaikaisena syntyvillä muita useammin kehitysviivästymiä

Ennenaikaisena syntyvillä lapsilla on tavallista todennäköisemmin erilaisia kehityksen viivästymiä, tuore tutkimus osoittaa. Viivästymät havaitaan 8–18 kuukauden iässä.

Kehitysviivästymällä tarkoitetaan esimerkiksi puheen tai muun lapsen ikäkaudelle ominaisen taidon viivästymistä.

Chileläistutkijoiden tutkimus perustuu 1 700 lapsen tutkimuksiin ja niiden perusteella kehitysviivästymät ovat sitä todennäköisempiä mitä ennenaikaisemmin lapsi syntyy. Verrattuna täysiaikaisena syntyvään vain hieman ennen laskettua aikaa syntyvällä on kehitysviivästymiä puolitoista kertaa todennäköisemmin ja selvästi ennenaikaisena eli noin raskausviikoilla 31–34 syntyvillä kolme kertaa todennäköisemmin.

Tulokset osoittavat ennenaikaisena syntyvien kehityksen jäävän tavallista useammin jälkeen ikäkaudelle tyypillisestä kehitystahdista. Tulokset eivät tosin kerro ovatko nyt havaitut kehityksen viivästymät ohimeneviä tai pystyykö niitä ehkäisemään tai vähentämään.

Tutkimus julkaistiin Pediatrics-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2015;135:e835–e841)
http://pediatrics.aappublications.org/content/135/4/e835.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje