Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Uniapnean hoitaminen voi estää eteisvärinän uusiutumista

Uniapnean hoitaminen voi estää eteisvärinän uusiutumista

Uniapneahoidossa käytettävä ylipainehengityshoito vähentää paitsi uniapneaa myös ehkäisee eteisvärinäoireiden uusiutumista, käy ilmi tuoreesta yhdysvaltalaistutkimuksesta. Uniapnea tiedetään eteisvärinän riskitekijäksi, joten sen hoitaminen voi hyvinkin tepsiä eteisvärinään.

Tutkimuksessa yhdistettiin seitsemän aikaisemman tutkimuksen ja yli tuhannen uniapneaa potevan eteisvärinäpotilaan tiedot. Analyysi osoitti, että uniapnean hoitaminen CPAP-ylipainehengityshoidolla pienensi eteisvärinän uusiutumisen riskiä lähes 60 prosenttia.

Tulokset pitää varmistaa uusissa tutkimuksissa, mutta tutkijat silti uskovat, että huomattavan monet eteisvärinäpotilaat voisivat hyötyä uniapnean hoitamisesta. Uniapneaselvitysten tulisikin kuulua osaksi eteisvärinäpotilaiden rutiinitutkimuksia, tutkijat kirjoittavat.

Eteisvärinä on rytmihäiriöistä yleisin. Se aiheuttaa mm. sydämen tykytystä, hengenahdistusta, väsymystä ja altistaa aivohalvauksille. Eteisvärinää potee joka kymmenes yli 65-vuotias.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Journal of the American College of Cardiology: Clinical Electrophysiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American College of Cardiology: Clinical Electrophysiology 2015)
http://electrophysiology.onlinejacc.org/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje