Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Huono koulumenestys ennustaa alkoholiongelmia

Huono koulumenestys ennustaa alkoholiongelmia

Heikosti yläasteella pärjäävät saattavat ruotsalaistutkimuksen mukaan olla muita alttiimpia alkoholiongelmille aikuisiässä. Yhteys on voimakas etenkin miehillä.

Ruotsalaisten rekisteritutkimuksen perusteella huonosti yläasteella pärjänneistä jopa kahdeksan kertaa useampi kärsii alkoholiongelmasta 25–36-vuotiaana kuin ikätovereista, jotka menestyvät koulussa keskimääräistä paremmin.

Koulumenestyksen ja alkoholiongelmien yhteys on voimakas etenkin miehillä sekä varakkaiden perheiden lapsilla.

Heikko koulumenestys voi olla merkki laajemmista ongelmista, jotka myöhemmin elämässä näkyvät mm. alkoholinongelmana. Tutkijat toivovat, että heidän tuloksistaan on apua alkoholiongelmien vaarassa olevien nuorten tunnistamisessa ja auttamisessa.

Tutkimuksessa 950 000 vuosina 1973–1984 syntynyttä ruotsalaista seurattiin 15–16-vuotiaasta eli yläasteen päättymisestä vuoteen 2009 saakka. Päästötodistusten arvosanat ja tiedot sairaalahoitoa vaatineista alkoholin liikakäyttöön liittyvistä ongelmista saatiin rekistereistä.

(International Journal of Epidemiology 2015;DOI:10.1093/ije/dyv006)
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2015/03/22/ije.dyv006.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje