Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kovassa kunnossa olevien diabetesriski pienempi

Kovassa kunnossa olevien diabetesriski pienempi

Hyvä fyysinen kunto voi yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan auttaa välttymään aikuistyypin diabetekselta. Yhteys havaitaan riippumatta monista diabeteksen riskitekijöistä.

Yhdysvaltalaisten tulokset julkaistiin Diabetes Care -lehdessä, ja niiden perusteella kuntotesteissä hyvin menestyvän viisikymppisen riski sairastua diabetekseen on noin puolet pienempi kuin heikompikuntoisen. Tämä havaittiin viiden vuoden seurannassa.

Hyvä aerobinen kunto liittyi pienempään diabetesriskiin senkin jälkeen, kun analyysissa huomioitiin osallistujien ikä, sukupuoli, etninen tausta sekä mahdolliset verenpaine- ja kolesteroliongelmat ja lihavuus.

Hyväkuntoisten alhaisempi diabetesriski on havaittu aiemminkin, mutta yhdysvaltalaisten tulokset vahvistavat ja laajentavat näyttöä. Aerobisen kunnon lisäksi kuitenkin moni muukin seikka ja elintapa voi vaikuttaa tuloksiin. On esimerkiksi todennäköistä, että fyysisestä kunnostaan huolehtivat elävät muutenkin terveellisemmin kuin huonokuntoiset.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetes Care 2015;DOI:10.2337/dc14-2714)
http://care.diabetesjournals.org/content/early/2015/03/11/dc14-2714.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje