Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kahvia juovat elävät pitempään myös Japanissa

Kahvia juovat elävät pitempään myös Japanissa

Kahvinjuojat saattavat elää jonkin verran muita pitempään, tuore japanilaistutkimus osoittaa. Samanlaisia tuloksia on saatu myös aiemmin ja eri puolilla maailmaa.

Japanilaisten tutkimuksessa kahvinjuojien kuolleisuus oli yhdeksäntoistavuotisen seurannan aikana 10–25 prosenttia vähäisempää kuin kahvia vierastavien. Yhteys havaittiin jo yhden kupillisen päivässä juovilla, mutta suurimmillaan se oli 3–4 kuppia päivittäin nauttivilla.

Tutkimukseen osallistui 90 000 japanilaista 40–69-vuotiasta tervettä miestä ja naista. Yhdeksäntoistavuotisen seurannan aikana heistä 13 000 menehtyi. Kahvi liittyi alhaisempaan riskiin menehtyä sydäntauteihin, aivoverenkierron häiriöihin ja hengityssairauksiin.

Kahvin mahdollisia terveyshyötyjä on tutkittu runsaasti ja todennäköisesti kahvi voi pienentää ainakin diabeteksen ja ehkä myös sydän- ja verisuonitautien vaaraa. Kahvin lisäksi kuitenkin hyvin moni muukin seikka voi selittää yhteydet.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2015;DOI:10.3945/ajcn.114.104273)
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2015/03/11/ajcn.114.104273.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje