Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Nikotiinilaastarit toimivat jos niitä käyttää tarpeeksi pitkään

Nikotiinilaastarit toimivat jos niitä käyttää tarpeeksi pitkään

Nikotiinilaastarit ja muut nikotiinikorvaushoidot auttavat tupakoinnin lopettamisessa, mutta vain jos niitä käyttää riittävän pitkään. Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan liian lyhyt käyttö saattaa jopa liittyä heikompaan tulokseen.

Nikotiinikorvaushoitoja 4–8 viikon ajan käyttävien onnistumistodennäköisyys on yli kaksi kertaa suurempi ja 8–12 viikkoa käyttävien peräti neljä kertaa suurempi kuin ilman nikotiinikorvaushoitoja tupakoinnin lopettamista yrittävien. Nikotiinikorvaushoitoja alle neljän viikon ajan käyttävien onnistumistodennäköisyys on puolestaan puolet pienempi kuin ilman nikotiinikorvaushoitoja yrittävien.

Kanadalaisten tulokset ovat erittäin mielenkiintoisia, sillä tätä ennen korvaushoitojen keston yhteyksiä onnistumistodennäköisyyteen ei ole juurikaan selvitetty. Tässä tutkimuksessa suuri osa tupakoinnin lopettamista yrittävistä käytti korvaushoitoja liian lyhyen ajan.

Tutkimus perustuu 4 000 tupakoitsijan seurantatietoihin. Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2015;DOI:10.1093/aje/kwu292)
http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2015/03/03/aje.kwu292.abstract?sid=8b3a69ae-c5fc-439a-8553-c32cc4a338c5

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje