Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Työttömyys on talouslamaa suurempi itsemurhariski

Työttömyys on talouslamaa suurempi itsemurhariski

Työttömyys on tuoreen tutkimuksen mukaan selvästi suurempi itsemurhien riskitekijä kuin nykyinen talouskriisi. Työttömyys lisää itsemurhia myös taloudellisesti turvattuina aikoina, yli kuusikymmentä maata kattava selvitys osoittaa.

Selvityksessä mallinnettiin työttömyyden vaikutuksia vuosina 2000–2011 tapahtuneisiin itsemurhiin 63 eri maassa.

Analyysi osoitti työttömyyteen liittyvän itsemurhariskin kasvaneen vuosina 2000–2011, ja tämä havaittiin yhtälailla eri puolilla maailmaa. Työttömyyteen liittyvät itsemurhat alkoivat yleistyä noin puoli vuotta ennen kuin työttömyys nousi tilastoissa. Itsemurhat lisääntyvät eniten maissa ja oloissa, joissa työttömyys on epätavallista ja yllättävää.

Tarkastelujakson aikana itsemurhan teki vuosittain noin 230 000 ihmistä, ja näistä arviolta viidennes eli noin 45 000 liittyi työttömyyteen. Vuonna 2008 alkanut talouskriisi on todennäköisesti aiheuttanut noin 5 000 itsemurhaa, tutkijat kirjoittavat.

Tulostensa perusteella tutkijat toivovat suurempaa huomiota työttömyyden haitallisiin seurauksiin ja myös huomioimaan työttömyyteen liittyvän riskin itsemurhia ehkäisevässä työssä.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Lancet Psychiatry -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet Psychiatry 2015)
http://www.thelancet.com/journals/lanpsy/article/PIIS2215-0366%2814%2900118-7/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje