Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Suomessa Euroopan neljänneksi paras terveydenhuolto

Suomessa Euroopan neljänneksi paras terveydenhuolto

Suomen terveydenhuolto on Euroopan neljänneksi paras heti Hollannin, Sveitsin ja Norjan jälkeen, käy ilmi tuoreesta EHCI-raportista. EHCI-indeksi on arvostettu ja luotettava terveydenhuollon toimivuuden mittari.

Suomen pisteytys nousi kuusi sijaa viime vuodesta, mikä johtuu pitkälti jonotusaikojen lyhentymisestä. Myös potilastiedotus ja potilaiden vaikutusmahdollisuudet ovat parantuneet, minkä lisäksi Suomen terveydenhuollon hinta-laatusuhde on eurooppalaisittain erittäin hyvä.

Kolmenkymmenenkuuden valtion vertailussa Hollanti on ollut kärkisijoilla vuodesta toiseen ja maan terveydenhuolto on myös parantunut jatkuvasti vuodesta 2005 alkaen, jolloin EHCI-indeksin käyttö aloitettiin.

EHCI-indeksi kootaan julkisista tilastoista, potilaskyselyistä ja ruotsalaisen Health Consumer Powerhousen tekemästä riippumattomasta tutkimuksesta. Indeksiä pidetään nykyaikaisen terveydenhuollon standardina.

Asiasta uutisoi British Medical journal.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2015;350:h488)
http://www.bmj.com/content/350/bmj.h488

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje