Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Keuhkosyöpään kuolee kohta enemmän naisia kuin rintasyöpään

Keuhkosyöpään kuolee kohta enemmän naisia kuin rintasyöpään

Rintasyöpä on pitkään ollut yleisin syöpäkuolemien aiheuttaja Euroopan naisille, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan keuhkosyöpäkuolleisuus on tänä vuonna ensimmäistä kertaa rintasyöpäkuolleisuutta suurempaa.

Tulokset perustuvat arvioihin 28 Euroopan maan syöpäkuolleisuudesta.

Arvioiden perusteella naisten ikävakioitu keuhkosyöpäkuolleisuus tulee nousemaan noin kymmenyksellä ja rintasyöpäkuolleisuus vähentymään suurin piirtein saman verran.

Suuri osa keuhkosyöpäkuolemien lisäyksestä tapahtuu Iso-Britanniassa ja Puolassa ja johtuu tupakoinnista. Britanniassa naiset aloittivat tupakoinnin monia muita Euroopan maita aikaisemmin, mikä näkyy nyt tilastoissa.

Syöpäkuolleisuus on muutenkin vähentymässä, vaikka absoluuttisesti syöpäkuolemien määrä on kasvanut eurooppalaisten ikääntymisen ja väestön kasvun vuoksi. Yhteensä tänä vuonna arviolta runsaat 1,3 miljoonaa eurooppalaista menehtyy syöpään. Tämä on 6–8 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2009 ja 21–26 prosenttia vähemmän kuin vuonna 1988, jolloin syöpäkuolemat olivat huipussaan.

Tulokset julkaistiin Annals of Oncologyssa.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of Oncology 2015;DOI:10.1093/annonc/mdv001)
http://annonc.oxfordjournals.org/content/early/2015/01/24/annonc.mdv001.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje