Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Löhöily terveysriski myös liikuntaa harrastaville

Löhöily terveysriski myös liikuntaa harrastaville

Vähäinen liikunta ja löhöily ovat tunnettuja terveysriskejä, mutta iltansa television edessä makaavat saattavat suurentaa mm. sydänoireiden vaaraansa, vaikka harrastaisivat säännöllisesti liikuntaa.

Tutkijoiden havainto on mielenkiintoinen, sillä se viittaa pitkien fyysisesti passiivisten aikojen olevan haitaksi riippumatta liikuntaharrastuksista.

Tulokset perustuvat yli 40 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin. Kun aineistot yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen, paljon päivästään fyysisesti passiivisina viettävät sairastuivat diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin ja syöpään sekä menehtyivät seurannan aikana todennäköisemmin kuin osallistujat, jotka käyttivät vähemmän aikaansa fyysisesti passiivisiin toimiin.

Havaitut yhteydet olivat voimakkaampia osallistujilla, jotka eivät harrastaneet liikuntaa, mutta yhteydet todettiin myös liikunnallisilla osallistujilla.

Tutkijoiden tulokset tukevat aikaisempia havaintoja fyysisesti passiivisen elämäntavan haitallisuudesta, mutta osoittavat löhöilyn haittojen ulottuvan myös liikuntaa harrastaviin. Vaikuttaakin siltä, että terveysriskejään pienentävien kannattaisi sekä lisätä liikkumista ja että vähentää löhöilyä.

Tutkimus julkaistiin Annals of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of Internal Medicine 2015;162:123–132)
http://annals.org/article.aspx?articleid=2091327

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje