Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Terveysremontti onnistuu puolison kanssa

Terveysremontti onnistuu puolison kanssa

Laihduttaminen, tupakoinnin lopettaminen tai liikuntaharrastuksen aloittaminen onnistuu paljon helpommin, jos saa houkuteltua myös puolisonsa muuttamaan elintapojaan. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan vaikutus on huomattava.

Tutkimuksessa tupakoinnin lopettamisessa onnistui 50 prosenttia miehistä ja naisista, joiden puolisot aloittivat tupakkalakon samaan aikaan. Jos puoliso jatkoi tupakointia, tupakoinnin onnistui lopettamaan vain 8 prosenttia.

Laihduttamisessa onnistui 36 prosenttia naisista ja 26 prosenttia miehistä, joiden puoliso aloitti laihduttamisen samaan aikaan, mutta vain 10–15 prosenttia yksin yrittäneistä. Liikuntaa onnistui lisäämään puolestaan 67 prosenttia liikuntaharrastuksen yhdessä aloittaneista, mutta itsekseen aloittaneista vain noin 25 prosenttia.

Samanlainen vaikutus havaittiin pariskunnissa, joissa toinen osapuoli oli jo omaksunut terveet elintavat aiemmin, mutta yhteys ei ollut yhtä vahva.

Tutkimus julkaistiin Jama Internal Medicine -lehdessä, ja siihen osallistui 3 700 pariskuntaa. Osallistujat olivat yli 50-vuotiata.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2015;DOI:10.1001/jamainternmed.2014.7554)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2091401#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje