Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Pitkää päivää painavat juovat enemmän

Pitkää päivää painavat juovat enemmän

Yli 48-tuntisia työviikkoja painavat saattavat olla muita alttiimpia alkoholin ongelmakäytölle, tuore tutkimus vihjaa. Ero tavallista työviikkoa tekeviin ei ole suuri, mutta silti havaittavissa.

Suurelta osin suomalaisvoimin tehdyssä tutkimuksessa käytettiin 64 aikaisemman tutkimuksen aineistoja, jotka koostuivat yli 400 000 aikuisen tiedoista. Osallistujat olivat 14 eri maasta.

Verrattuna tavallista 35–40-tuntista työviikkoa tekeviin yli 48-tuntisia työviikkoja tekevistä 11 prosenttia useampi juo suosituksia enemmän, tulokset osoittavat. Kohtuudella alkoholia käyttävät myös alkavat juoda enemmän noin 12–13 prosenttia todennäköisemmin, jos he tekevät pitkiä, yli 50-tuntisia työviikkoja.

Alkoholilla saatetaan lievittää työstressiä tai uupumusta, mutta tämä aineisto ei pysty selvittämään yhteyden taustalla olevia syitä. Kohtuullisen käytön rajana pidetään maksimissaan 14 viikoittaista alkoholiannosta naisille ja 21 annosta miehille.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2015;350:g7772)
http://www.bmj.com/content/350/bmj.g7772

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje