Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Täysjyväviljat vähentävät sydäntautikuolemia

Täysjyväviljat vähentävät sydäntautikuolemia

Täysjyväviljojen lisääminen ruokavalioon voi pienentää riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin, Harvardin yliopiston tutkimus osoittaa. Täysjyväviljojen sydänhyödyt on tunnettu pitkään, mutta kuolleisuutta koskevat tulokset ovat olleet epäselvempiä.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat 74 000 naisen ja 44 000 miehen terveystietoihin, jotka kerättiin vuosina 1984–2010. Seuranta-aikana menehtyi 27 000 osallistujaa.

Täysjyväviljoja paljon syövät säästyivät etenkin sydäntautikuolemilta, mutta myös muista syistä johtuvilta kuolemilta todennäköisemmin kuin osallistujat, joiden ruokavaliossa oli niukasti täysjyvätuotteita. Syöpäkuolleisuuteen täysjyväviljojen syöminen ei silti vaikuttanut.

Riski menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin seurannan aikana pieneni 9 prosenttia jokaista 28 gramman päivittäistä täysjyvävilja-annosta kohden, tulokset osoittivat.

Tulokset vahvistavat käsitystä täysjyväviljojen terveellisyydestä ja viittaavat niiden syömisen mahdollisesti myös suovan lisää elinvuosia.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Jama Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2015;DOI:10.1001/jamainternmed.2014.6283)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2087877#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje