Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Myös lievästi kohonnutta verenpainetta kannattaa hoitaa

Myös lievästi kohonnutta verenpainetta kannattaa hoitaa

Verenpaineen alentaminen lääkkeillä voi olla paikallaan, vaikka lukemat eivät olisi kovin pahasti koholla, tuore tutkimus osoittaa.

Tulokset perustuvat kolmentoista verenpainetutkimuksen aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin. Tutkijat keskittyivät potilaisiin, joiden verenpaine oli 140–159 mmHg / 90–99 mmHg eli lievästi kohonnut.

Riski sairastua aivohalvaukseen tai menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin viiden vuoden sisällä oli noin 20–30 prosenttia pienempi potilailla, jotka olivat verenpainelääkityksellä kuin verrokeilla, jotka saivat lumelääkkeitä tai -hoitoja. Hoidot eivät vähentäneet muita sydänoireita ja sairastumisia.

Analyysin tulokset viittaavat verenpaineen alentamisen todennäköisesti vähentävän aivohalvauksia ja pidentävän elinikää, vaikka verenpaine ei olisi kohonnut kuin lievästi. Verenpainelääkitysten lisäksi lievä verenpainetauti voi parantua liikunnan, laihduttamisen ja ruokavaliomuutosten avulla.

Tutkimus julkaistiin Annals of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of Internal Medicine 2014;DOI:10.7326/M14-0773)
http://annals.org/article.aspx?articleid=2085847#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje