Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Voimatreeni vähentää vyötärörasvaa

Voimatreeni vähentää vyötärörasvaa

Vyötäröään kaventavien kannattaa lenkkeilyn lisäksi nostella myös puntteja, Harvardin yliopiston tutkimus osoittaa. Tulosten perusteella pelkkä lihastreeni on myös parempi vyötärön kaventaja kuin pelkkä kuntoharjoittelu.

Tulokset julkaistiin Obesity-lehdessä, ja ne perustuvat 11 000 terveen yli nelikymppisen miehen 12-vuotiseen seurantaan.

Seurannan aikana lihasharjoituksia kuten punttien nostelua lisänneet miehet onnistuivat kaventamaan vyötäröään enemmän kuin miehet, jotka lisäsivät kuntoliikuntaa kuten lenkkeilyä, mutta parhaat tulokset sai lisäämällä sekä kunto- että lihasharjoittelua. Television katselua ja muuta passiivista ajanvietettä lisänneiden vyötäröt puolestaan kasvoivat, tulokset osoittivat.

Miesten vyötärön ympärykset eivät muuttuneet kovin paljoa riippumatta siitä, millaista liikuntaa he harrastivat. Lihas- ja kuntoharjoitteluun liitetyt hyödyt havaittiin kuitenkin kaikilla miehillä riippumatta heidän painoindeksistään. Tulosten perusteella vaikuttaakin siltä, että punttitreenit auttavat pitämään vyötärön ympäryksen kurissa, vaikka ei varsinaisesti laihduttaisikaan.

Uutispalvelu Duodecim
(Obesity 2014)
http://onlinelibrary.wiley.com/journal/10.1002/%28ISSN%291930-739X

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje