Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Jooga auttaa sydänriskien hillitsemisessä

Jooga auttaa sydänriskien hillitsemisessä

Joogaa harrastamalla voi todennäköisesti pienentää sydänoireiden vaaraa yhtä hyvin kuin esimerkiksi pyöräilemällä. Havainto on merkittävä, sillä monet sydänoireiden vaarassa olevat eivät pysty harrastamaan perinteisempiä liikuntamuotoja ja jäävät vaille liikunnan hyötyjä.

Hollantilais-yhdysvaltalaisen tutkijaryhmän tulokset perustuvat 37 satunnaistetun tapaus-verrokkitutkimuksen aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin. Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä 2 800 potilasta.

Tulokset osoittivat ensinnäkin, että sydänriskitekijät lieventyvät joogaa harrastavilta todennäköisemmin kuin verrokeilta, jotka eivät harrasta liikuntaa. Jooga mm. laski verenpainetta ja LDL-kolesterolitasoja, nosti hyvän HDL-kolesterolin määrää ja auttoi painonhallinnassa.

Kyseiset muutokset koskivat etenkin potilaita, jotka lisäksi saivat lääkehoitoa riskitekijöidensä hoitamiseksi, kuten sepelvaltimotautia sairastavia, jotka olivat statiinilääkityksellä.

Joogaan liitetyt hyödyt olivat samaa luokkaa kuin aerobiseen liikuntaan liitetyt, mutta tutkijat eivät tiedä tarkalleen, mistä ne johtuvat. Todennäköinen selitys on stressin vähentyminen. Monet joogatyylit ovat myös suhteellisen liikunnallisia.

Tutkimus julkaistiin European Journal of Preventive Cardiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(European Journal of Preventive Cardiology 2014;DOI:10.1177/2047487314562741)
http://cpr.sagepub.com/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje